SUD NALOŽIO: Amazon zatvara magacine u Francuskoj

Najveći svetski e-trgovac suočava se s pojačanim nadzorom povodom zdravstvenih mera koje je preduzeo u zaštiti zaposlenih od pandemije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Kompanija za elektronsku trgovinu Amazon zatvoriće magacine u Francuskoj najmanje do početka naredne nedelje, jer joj je sud naložio da ograniči isporuke proizvoda, kao što su hrana i sanitetski materijal.

Amazon je u internom dopisu poslatom tamošnjim sindikatima naveo da planira da zatvori šest skladišta u zemlji najmanje od 16. do 20. aprila. U tim magacinima je zaposleno 10.000 stalnih i privremenih radnika,.

“Kompanija je primorana da obustavi sve poslovne aktivnosti u svojim distributivnim centrima, kako bi procenila rizike koje nosi epidemija COVID-19 i preduzela neophodne mere da osigura bezbednost zaposlenih (u tom periodu)“, piše u dopisu Amazona u koji je uvid imala agencija Rojters.

Tokom obustave aktivnosti, Amazon će koristiti državni program podrške za isplatu zarada zaposlenima, poručio je američki onlajn trgovac u internom dokumentu.

Najveći svetski e-trgovac suočava se s pojačanim nadzorom s obe strane Atlantika povodom zdravstvenih mera, koje je preduzeo u zaštiti zaposlenih od pandemije u uslovima snažnog rasta broja onlajn narudžbina.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar