Ne želite da izgledate JEFTINO: 8 pravila letnje ELEGANCIJE kojih svaka prava dama treba da se pridržava

Izgledaćete uvek elegantno i dostojanstveno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Možda vam je leti najviše na pameti kako da se obučete što lagodnije kako biste podneli vrućinu, ali svaka žena koja sebe smatra damom, vodiće računa o svom izgledu, čak i kada žila u termometru pređe 35 stepeni.

Instruktorka elegancija Ana Bei, izdvojila je neka pravila letnjeg stila kojih bi svaka žena koja želi da izgleda lepo, negovano i elegantno, trebalo da se pridržava.

1. Popodne zaboravite na šešir

Šešir je neizostavan metod zaštite i modni detalj preko leta, ali za njega postoji pravo vreme.

– Šešir nemojte nositi nakon 18 časova – istakla je ona, koja je primetila da veliki broj žena isti šešir nosi preko dana na plaži i u večernjoj šetnji.

Foto: Shutterstock

2. Mini suknja na izletu

Leto je idealno vreme za boravak u prirodi, pa ako ste planirali da odete sa prijateljima na piknik, mini suknja ne treba da bude u opticaju.

– Piknik je česta aktivnost tokom leta, pa ako će dama biti u situaciji da mora da sedi na zemlji, svakako bi trebalo da izbegne kratku suknju. Za piknik na livadi ili plaži poželjnije su duge suknje ili pantalone – objasnila je.

3. Sakrijte donji veš

Veliki broj žena voli odeću na bretele, ali je veliki modni promašaj ako ispod nje vire bretele od grudnjaka.

– Kad se vide bretele ili kopča od grudnjaka, to uništava ceo gornji deo autfita i izgleda vrlo jeftino – objasnila je. Najbolje bi bilo da nosite grudnjak sa potporom, bez bretela ili da obučete majicu ili haljinu sa širokim bretelama, koje će sakriti grudnjak u potpunosti.

5. Uske haljine

Uske pamučne haljine jesu udobne, ali su pomalo nepraktične ako ste u pokretu, jer se podižu i savijaju. Bolje odaberite lepršave haljine od drugog materijala.

6. Vodite računa o stopalima

Leto je savršeno vreme za otvorenu obuću, koja nikako neće izgledati lepo ako imate suvu kožu na petama i neuredne nokte. Radite po potrebi piling stopala i vodite računa o tome da ona budu hidrirana.

– Budite spremni za otvorene cipele, a ako ste pozvani na druženje na brodu ili ćete provesti dan u sandalama, pripazite da vam stopala i nokti budu uredni. Niko ne želid a vidi neuredna stopala – rekla je Ana.

Foto: Shutterstock

7. Izbegavajte tešku šminku

Jaka šminka ne podnosi visoke temperature, a leto je vreme u kom prirodan izgled treba da dominira. Velika količina pudera i drugih preparata, nije poželjna preko leta.

– Ne želite izgledati masno, pa svakako proverite kako vam lice podnosi šminku i kremu za sunčanje – rekla je Ana.

8. Ne stavljate parfem pre izlaska na sunce

Parfemi mogu da iritiraju kožu, pa ako vam je plan da provedete dan na suncu, radije izaberite mirišljavu kremu za sunčanje – savetuje Ana.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar