Dejan iz Dobrače doživeo UŽAS u malinjaku, a ovo se sve ČEŠĆE dešava: Policija morala da napravi SAČEKUŠU

Dejan Jovanović iz Dobrače i sam je bio žrtva razbojnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Kada pročitate vest da je policija napravila „sačekušu” u kojoj je zaustavljen crni BMV i da su osobe koje su bile u tom automobilu uhapšene, verovatno vam je prva asocijacija da je reč o privođenju neke krupne zverke.

Ipak, ono što se dogodilo u Požegi i potera policije koja je trajala do sela Dobrače kraj Arilja do ovog grada otkrila je da u ovom delu Srbije postoje ljudi koji se organizovano bave – krađom malina.

Zbog čega ovo voće zaista opravdano nosi epitet „crvenog zlata” govori nam Dejan Jovanović iz Dobrače, koji je i sam bio žrtva razbojnika.

On je za Objektiv otkrio kako se ova gotovo filmska priča odigrala.

– Kada se završi berba za jedan dan, vlasnik iznese sve gajbe na kraj malinjaka. To se radi pošto na kraju dana dolazi čovek koji ih otkupljuje, na licu mesta izmeri i odnosi pune, a ostavlja prazne gajbice, objašnjava Jovanović sistem rada.

Na dan kada je pokraden, oko 19 časova pozvala ga je komšinica i rekla mu je da su muškarac i žena parkirali crni automobil i da je u toku krađa.

– Reč je o ženi od 80 godina koja živi od berbe malina. Tog dana je nabrala 14 gajbica, a oni su oteli 11. Uhvatila ih je tokom krađe, ali su joj pobegli. Ojadili su tog dana i druga sela na putu između Arilja i Ivanjice. Uzimali su gajbice iz svakog sela, objašnjava naš sagovornik.

Njegova reakcija bila je momentalna.

– Odmah sam pozvao policiju u Arilju, ali su lopovi već odmakli. Onda sam zvao policiju u Požegi. Postavili su im zasedu i zaustavili su ih na rampi na raskršću puteva za Čačak i Užice. Imali su pun gepek malina, prema merenjima policije, oko 60 kilograma, odnosno oko 30 gajbica. A rekoše i da su prodali pre toga, opisuje nam Jovanović.

ZNAM MINISTRA…

Ispostavilo se da su u pitanju muž i žena iz Sombora koji su došli u Zlatiborski okrug da kradu.

– Obili su i neke kuće, uzeli ćebad, dečja kolica… Saznao sam da njih dvoje imaju zajedno preko 45 krivičnih dela do sada. Na kraju, oni ovde nisu zadržani, već su proterani i dobili su zabranu kretanja i boravka u Zlatiborskom okrugu uz četiri krivične prijave, kaže naš sagovornik i dodaje da se prilikom hapšenja muškarac pozivao na poznanstvo sa ministrom, dok je žena mahala papirom na kome piše da je psihički bolesnik.

Piše: Aleksa Momčilović

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 5. JUl

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar