Na besplatnim časovima engleskog vrbuju za ĐAVOLA: Beograđanin otkrio kako je završio u kandžama SEKTE

Ozloglašena verska zajednica nudi besplatnu edukaciju, a zatim ucenjuje i maltretira

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

U prirodi našeg naroda je da volimo sve što je besplatno, a upravo na to računaju oni koji su sklopili pakt sa đavolom – pripadnici sekti, koje u Srbiji, baš kao i u svetu, u ovim kriznim vremenima imaju sve više sledbenika.

Međutim, da „besplatan ručak” uvek na kraju košta, najviše je na svojoj koži osetio R. A. (29) iz beogradskog predgrađa, koji za naš list otkriva da je postao žrtva ozloglašene sekte na ni manje ni više nego promotivnom času engleskog jezika.

Ovaj nezaposleni mladić, koji je rano izgubio roditelje, kaže da su ga na klupi u Studentskom parku, u centru Beograda, dok je jeo parče pice, „startovali” neki mladići koji su se predstavili kao svršeni diplomci Filološkog fakulteta. Kako navodi, ponudili su mu da bude polaznik njihovog potpuno besplatnog tečaja engleskog jezika u trajanju od mesec dana.

– Iako mi je bilo sumnjivo zašto bi neko držao intenzivan tečaj bez ikakve naknade, oni su me uverili da im je kao tek svršenim filolozima potrebna praksa u radu sa ljudima, zbog čega su odlučili da pokrenu kurs. Sve što su tražili od mene bilo je da popunim kratak upitnik sa osnovnim podacima, kao što su ime, prezime, godine, mesto i ulica stanovanja, broj mobilnog telefona, a na kraju sam se i potpisao – navodi naš sagovornik.

ČUDNA PITANJA

Prema rečima R. A., ništa nije delovalo sumnjivo, a ponuda mu se učinila kao vrlo primamljiva jer nije imao obaveza.

Međutim, nakon što su ga momci iz parka pozvali i zakazali prvi čas, klupko je počelo da se odmotava.

– Na prvom času, koji je bio zakazan u nekom stanu u opštini Stari grad, došlo je nas desetak. Nakon što su nam kazali da ćemo uraditi test kako bi se utvrdilo na kom nivou poznajemo engleski jezik, odlučili su da sa svakim od nas pričaju nasamo. Sumnjivo je bilo što smo sve vreme pričali na srpskom, a oni su se interesovali šta posedujem od imovine, koje sam škole završio i da li redovno postim, odlazim na liturgije… Potom su mi dali neki materijal na engleskom jeziku koji je trebalo da prevedem u skladu sa svojim mogućnostima, kao domaći zadatak – kaže naš sagovornik.

LASKANJE

R. A. navodi da je materijal koji je trebalo da prevede sadržao priče o nekom spasitelju i ađelima, ali i o događajima koji su promeneli svet.

– Nisam uspeo sve da prevedem, a učitelji su mi kazali da se ne brinem jer će mi oni objasniti sve do tančina. Potom su me uverili kako sam imao sreće što su oni organizovali kurs jer će se potruditi da u porodičnoj atmosferi mnogo toga naučim. Laskali su mi da im je zadovoljstvo što sam potpisao pristupnicu stečaju, jer im je čast da uče tako pametnog, a u društvu nedovoljno cenjenog mladića. Za sve što su govorili bili su u pravu i zaista sam im verovao, međutim, svi naredni časovi su se odnosili isključivo na učenje doktrina o nastanku svega što postoji i tada shvatam da sam zapravo duboko zaronio u svet sekte.

BEZ IZLAZA

On objašnjava da je shvatio, uprkos tome što je na „tečaj engleskog jezika” svojevoljno odlazio, da bi ga njegovi „učitelji”, ukoliko ih odbije, lako pronašli.

– Kada bih kazao da mi je loše i da ću propustiti čas, oni bi mi rekli da imaju moju adresu i da će im biti zadovoljstvo da mi održe čas kod kuće… Shvatio sam da mi nema druge, već da je jedini način da nestanem. Odlučio sam da se sklonim kod jedne rođake van grada. Sada mi „učitelji” šalju preteće poruke da će me naći i poručuju da ću morati na „popravni”. Ništa im ne odgovaram i samo se molim da će se konačno otkačiti od mene. Apelovao bih na sve koji dobiju bilo kakvu ponudu za besplatne časove jezika ili veština da nikako ne pristaju, jer nigde nema „besplatnog ručka”.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 1. JUL

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar