Ukrajinom se širi priča o MAČKI Svetog Đorđa: Žena se plašila da je ne SPALE, pa videla šta radi ljubimac

Jedna žena je Čečenima rekla da im je živote spasla Musja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/ Комсомольская Правда

Jedna porodica, koju su čečenski borci izvukli iz fabrike “Azot” u Severodonjecku, gde su se krili tokom žestokih borbi ruskih i ukrajinskih snaga za ovaj grad u Luganskoj oblasti, nazvala je svoju Musju “mačkom Svetog Đorđa” jer tvrde da im je spasila živote.

Na snimku koji je objavljen na zvaničnom Telegram kanalu čečenskog lidera Ramzana Kadirova prikazani su emotivni momenti susreta civila sa vojnicima koji im pomažu da se evakuišu. Snimio ga je oficir Apta Alaudinov, a u prvom planu je bila trobojna mačka koja je sve vreme nonšalntno ležala u naručju vlasnice.

Ona i njena porodica su tvrdili da ih je pufnasti ljubimac dva puta spasao od smrti, a zbog šare specifične boje (narandžaste i crne poput Georgijevske lente), smatraju Musju simbolom pobede.

 

– Ovde ljudi kažu da nisu imali Georgijevske lente, poput nas, ali su imali mačku „Svetog Đorđa”. Ona im je bila talisman i putokaz, da tamo izdrže – kazao je čečenski oficir Apta Alaudinov, prenosi Komsomolskaja pravda.

Dok je ljubimac ravnodušno ležao, kao da nije upravo preživeo bitku, vlasnica je objasnila šta se desilo u podrumima azotare.

– Dva puta nam nije dala da odemo. Ušli su ukrajinski vojnici i vikali “Palimo! Evakuišite se odmah! Svi ćete izgoreti!”. Pogledali smo u Musju, glava joj je bila na šapama i odlučili smo da ostanemo. Hvala Musja – objašnjava žena kako su, ne znajući šta da rade, u spokojnoj reakciji životinje videli znak da ne treba da napuštaju sklonište.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, kp.ru

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar