Staklo NIKAKO ne smete da usisavate: Bezbedno pokupite najsitnije komadiće ovim trikovima

Metla takođe nije efikasna, a o skupljanju rukama ne treba ni da razmišljate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Svima se dogodi da nešto polome  iz nepažnje.

Kada su u pitanju predmeti od stakla, sa krupnim komadima nije teško izboriti se. Oni se lako očiste metlom.

Međutim, kada je reč o sitnim komadićima, stvar postaje komplikovanija.

Sitni komadići mogu da se razlete na sve strane i gde god se nalazili, poprilično su neprimetni. Usisivač nije dobro rešenje, jer sitni komadići mogu da pocepaju njegovu kesu, a skupljanje rukom ne treba ni da vam bude opcija.

Nema potrebe da pominjemo kako sitni komadići stakla mogu da vas povrede i da budu opasni po decu i kućne ljubimce. Dakle, šta možete da uradite? Prema sajtu TheKitchen.com, ove jednostavne kućne metode su sasvim efikasne.

1. Krompir

Samo uzmite glavicu krompira ili drugo, veće i ne previše mekano povrće, presecite ga na pola i ispritiskajte mesta na kojima vidite da se nalaze sitni komadići stakla.

Svi sitni komadići će se zabosti u krompir-

2. Kriška hleba

Ista je situacija i sa kriškom hleba. Jednostavno uzmite jedno parče i pritiskajte mesta gde ima sitnih komadića, ali nežnije, jer je hleb mekši, pa staklo može da ga probije i da vas povredi.

Foto: Shutterstock

3. Lepljiva traka

Zapravo, kada pročitate i shvatite da lepljiva traka stvarno rešava posao kada se nešto razbije, zapitaćete se zašto vam to ranije nije palo na pamet. Međutim, istina je. Poduže parče lepljive trake, efikasno će pokupiti parčiće stakla.

4. Vlažni ubrus

Presavijte papirni ubrus nekoliko puta, a zatim ga navlažite pre nego što ga utisnete u komadiće stakla. Uverite se da je presavijen dovoljno debelo da komadi ne prođu kroz papir i ne povrede vas.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, TheKitchen.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar