Sinan Sakić je menjao VERU i tada otkrio zašto je to uradio: Ovaj DETALJ o čuvenom pevaču retko ko zna

U tom periodu istakao je da je u toj religiji pronašao duševni mir

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Happy TV

Da li je promena vere stvar ličnog ubeđenja, povratka korenima, trend ili potreba za novim utočištem i pronalaženjem smisla života, verovatno nikada do kraja neće biti jasno, ali mnoge poznate ličnosti odlučile su se na taj korak izazvavši brojne kontroverze.

Ovaj trend jako zastupljen u svetskom džet-setu, ali i kod nas je bilo nekoliko poznatih ličnosti koje su odlučile da promene veru, a među njima je i pokojni Sinan Sakić.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Iako je rođen kao musliman, jedan je od prvih koji je pronašao svoj duhovni mir bio je folk pevač Sinan Sakić. U Indiju je često odlazio sa suprugom Sabinom, što zbog kćerke koja je tamo studirala, što zbog želje da uživaju u njihovom načinu života. Sinan i Sabina su u Indiji upoznali i duhovnog vođu Sai Babu, te su boravili u njegovom hramu. Meditacije su ih kaže opuštale i smirivale. Sakići su prvi put otišli u Indiju 1996. godine, kada je njihov sin Alen imao teške opekotine. Tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa mnogo pomogao kod ovog problema. Sinan je često govorio da ga je tada budizam veoma zainteresovao.

– Volim sve religije, ali u budizmu sam pronašao ono što najviše volim i svakim danom radim na duhovnom uzrastanju – rekao je Sinan tada.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Svako ima pravo na izbor.Vera propoveda mir blagostanje umerenost u svemu.Ko je pravi vernik ne cini zlo drugome,

    Odgovori

Ostavite komentar