KOZMETIČKA REVOLUCIJA: Manuka med će preporoditi vašu kožu

Superheroj u nezi lica i tela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Svake godine otkrivaju se neki novi kozmetički sastojci, koji mogu biti od velike pomoći svima koji vode računa o nezi svoje kože.

Najčešće je reč o sastojcima koji dolaze iz prirode, kao što su aloe vera, kokosovo ulje, piling od kafe, itd.

Bez obzira na fenomenalne efekte ovih sastojaka, stalno smo u potrazi za novim preparatima i proizvodima organskog porekla, koji će optimizovati našu rutinu u nezi kože.

Preparat koji će koži vašeg tela dati novi sjaj je med! Ali ne bilo kakav, nego poseban manuka med, koji se odlikuje neverovatnim svojstvima.

Foto/Pixabay.com

Šta je manuka med?

Manuka drvo je autohtona vrsta sa Novog Zelanda. Ova biljka se može pronaći isključivo na tom području, pa je i med dosta redak, skup i tražen. Pčele koje kupe polen isključivo s manuka drveća, stvaraju čisti manuka med. Maori (starosedeoci Novog Zelanda), manuka med koriste vekovima unazad. Koriste ga u medicinske svrhe, za izlečenje rana i opekotina i kao vrstan antiseptik.

Za razliku od drugih vrsta meda, hidrogen peroksid u manuka medu je otporan na visoke temperature i svetlost. Čak i kada se hidrogen peroksid u manuka medu razgradi, ovaj med zadržava svoja lekovita svojstva!

Foto/Pixabay.com

Kakvi su efekti korišćenja ovog meda?

Pokazano je da manuka med ima izuzetan efekat u zaustavljanju širenja bakterija, virusa i parazita, a najznačajniju ulogu ima u nezi kože. Ovaj organski proizvod zaustavlja razvoj gljivica i jak je antioksidans. Mnogi ga nazivaju superherojem u nezi kože lica i tela, posebno u borbi protiv ekcema, bora i znakova starenja. Bogat je aminokiselinama koje utiču na stvaranje kolagena.

Manuka med poseduje dodatna svojstva, koja organski med pretvaraju u supermed. Međutim, kozmetička industrija i dalje traži najbolje načine da ovaj sastojak uključi u sastav proizvoda za negu kože lica i tela. Cena ovih proizvoda je trenutno najveća prepreka tome da manuka med postane deo naše svakodnevne rutine.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

POKIDAJTE OVAJ MAKE UP TUTORIJAL: Pretvorite se u Anđelinu Džoli (VIDEO)

NAPRAVITE SAMI KOD KUĆE: Lekovita maska od pirinča usporava starenje lica



Izvor: Objektiv.rs, mogujatosama.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar