Tužan dan u Madridu: Najtrofejniji igrač Reala se uz suze oprostio od “kraljevskog kluba”! (FOTO, VIDEO)

Kraj jedne ere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/JAVIER LIZON

Najtrofejniji igrač Real Madrida Marselo se oprostio od “kraljevskog kluba”.

Brazilac je u prisustvu Florentina Pereza, Karla Anćelotija, Raula i mnogih drugih održao poslednji govor.

Levi bek je pokušao da zdrži suze, ali u tome nije uspeo pa je rasplakao i sve prisutne.

– Danas sam i najsrećniji i najtužniji. Srećan sam zato što znam kakvu zaostavštinu ostavljam za sobom, ali i tužan što napuštam klub svog života. Odlazim uzdignute glave, ponosan zbog svega što sam uradio za ovih 15 godina. Ovu sezonu sam video kao veoma korisnu, iako nisam igrao mnogo, ali sam imao važnu ulogu i odgovornost. Nemam reči da opišem koliko sam zahvalan Real Madridu, zbog svih prijateljstava u klubu, sa navijačima i svima koji su bili tu uz mene. Došao sam ovde kao klinac, umesto Roberta Karlosa, ali nikada nisam želeo da budem njegova zamena, već da budem Marselo. Karlos je bio moj idol i najveći u istoriji, niko nikada neće biti poput njega. Madrid mi je pružio toliko magičnih noći i presrećan sam i ponosan sam. Odlazim uzdignute glave, ali neću završiti karijeru. Želim još da igram, ali još uvek ne znam gde – istakao je Marselo.

On se nije ljutio na Anćelotija zbog sve manje minutaže koju je imao u Madridu.

– Bio sam malo ljut, ali već sutradan bismo se grlili i ljubili. Da li sam zaslužio još jednu godinu ugovora? Složili smo se da je najbolja odluka za sve da se rastanemo. Znam da ostavljam tim u sigurnim rukama i ne bih imao ništa protiv da Benzema, Kros, Modrić i Kasemiro osvoje više trofeja sa Madridom od mene. Uvek ću brinuti o navijačima Reala, oni su me uvek podržavali. Nikada neću zaboraviti kada su mi jednom skandirali i čestitali mi rođendan na stadionu – dodao je najtrofejniji igrač Reala.

Perez je Brazilcu poklonio zlatnu i dijamantsku značku.

– Dragi Marselo, nosio si ovaj dres 16 godina i osvojio sve, ukupno 25 titula. Danas će biti dan pun emocija. Odajemo počast jednom od najvećih lidera tima, igraču koji je postao jedna od najvećih legendi tima. Bez sumnje, jedan ste od najboljih bekova koji je nosio dres tima i jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala. Vi ste jedinstveni, zbog svoje igre i kao osoba. Morate se osećati kao privilegovan. Svi smo ponosni što predstavljate tim. Uvek ćeš biti veliki za ovaj klub i sport – rekao je Florentino.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar