Zvanično: Bivši fudbaler se vratio na Marakanu, uzbuđeniji je sada nego pre sedam godina!

-Volim da radim pod pritiskom i znam kako funkcioniše Zvezda - kaže Zoran Rendulić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Marko Djokovic/Starsportphoto©

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde – Zoran Rendulić, imanovan je za novog šefa stručnog štaba omladinske selekcije crveno-belih.

On je danas u prostorijama Medija centra na stadionu „Rajko Mitić“ potpisao ugovor sa Zvezdom i nije krio uzbuđenje što je ponovo u redovima voljenog kluba.

– Moram da priznam da sam uzbuđeniji sad, nego kada sam 2015. godine došao na isto ovo mesto i moram priznati da se Zvezda od tada dosta promenila, naravno u pozitivnom smislu. Sve ovde izgleda kao pravi moderni evropski klub. Prve impresije su mi stvarno iskrene sa svih strana. Super sam prihvaćen i vlada pozitivna energija, što mi daje dodatnu satisfakciju za moju ideju i rad koji mi predstoji – počeo je Rendulić.

Istakao je nekadašnji fudbaler crveno-belih da je upoznat sa sistemom, i napomenuo da nema boljeg mesta za napredovanje od Crvene zvezde.

-Volim da radim pod pritiskom i znam kako funkcioniše Zvezda. Upoznat sam dobro kakav je sistem u klubu, tako da mi neće trebati vremena za privikavanje. Ideje su nam iste. Imam dosta prijatelja ovde, kako u Omladinskoj školi, tako i u prvom timu i siguran sam da neće biti problema ni u međuljudskim odnosima, ni u nekim drugim stvarima. Došao sam ovde da napredujem, a siguran sam da nema boljeg mesta na svetu za napredovanje od Crvene zvezde. Imam saradnike oko sebe, i u Omladinskoj školi, ali i u Grafičaru koji će mi pružiti podršku. Uz njih ću usavršiti svoje trenersko iskustvo.

Foto: FK Crvena zvezda

Rekao je Rendulić da je titula uvek cilj, ali i napomenuo da je bitniji razvoj mladih talenata koji će jednog dana obući crveno-beli dres u seniorskom fudbalu.

-Znao sam od prvog dana da je u svim selekcijama Zvezde prioritet da se osvoji titula. U razgovoru sa ljudima iz Omladinske škole, naravno da je mnogo bitnije da veliki broj mladih igrača bude u prvom timu Zvezde. Meni će prvi cilj biti da možda već i na polusezoni nekoliko mladih igrača ode direktno na pripreme sa prvim timom. Takođe plan je i da što više mladih igrača ode u prvi tim Grafičara, gde će se postepeno razvijati. To je neki prvi cilj, a samim tim ću i ja da rastem kao trener.

Dotakao se novi strateg omladinaca i igračkog kadra, ali i istakao da mnogo njih poznaje iz reprezentacije.

-Dosta igrača poznajem, pogotovo 2004. godište, jer sam bio prvi asistent pomoćnik u reprezentaciji. Mnogo momaka iz generacije 2005. takođe poznajem, pogotovo one koji igraju za reprezentaciju. Moram da priznam da ostale igrače nisam toliko pratio jer sam bio zauzet u seniorskom fudbalu. Imaću dosta vremena da se sa saradnicima bolje upoznam o svemu. Njima verujem 200 posto i verujem da neće biti problema.

Govorio je Rendulić i o planu priprema, ali i naglasio da je presrećan što je ponovo u Crvenoj zvezdi.

-Upoznat sam sa planom priprema. Sve je definisano i dogovoreno. Sviđa mi se ta ideja. Ostale stvari rešavaćemo u hodu. Sve je na ozbiljnom i profesionalnom nivou. Presrećan sam što sam ovde – zaključio je Rendulić.

Zoran Rendulić je rođen 22. maja 1984. godine, a svoju seniorsku fudbalsku karijeru započeo je u Radu. Igrao je za veliki broj klubova, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, a od 2015. do 2017. godine nosio je dres naše Crvene zvezde. U svom igračkom mandatu u crveno-belom dresu uspeo je da osvoji i titulu šampiona države. Nakon angažmana u Čukaričkom, 2018. godine je završio igračku karijeru, a nakon toga se oprobao i u trenerskim vodama.

Bonus video:

Svet je ovo čekao: Poznato da li Zlatan Ibrahimović ide u penziju!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar