Besplatni koncerti u nacionalnom teatru: ROSSI fest

Tokom četiri dana festivala vrsni domaći i strani umetnici će predstaviti publici raznovrstan muzički program

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Rossi fest
promo

Međunarodni muzički festival ROSSI fest, treći po redu, biće održan od 25. do 28. januara  u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Festival će biti otvoren koncertom ansambla Salomon Rosi iz Italije, programom “Muzički cvetovi jevrejskog baroka”, a na tradicionalnom koncertu “Portreti i sećanja” posvećenom žrtvama Holokausta, ove godine biće izvedeno delo Olivijea Mesijana “Kvartet za kraj vremena” u režiji Ane Grigorović.

Završno veče obeležiće koncert duhovne muzike “Davidovi psalmi’’ čime će ujedno biti obeleženo i 140. godina od osnivanja najstarijeg jevrejskog hora na svetu “Braća Baruh” i gostima iz inostranstva. 

Tokom četiri dana festivala vrsni domaći i strani umetnici će predstaviti publici raznovrstan muzički program.

Misija ROSSI festivala je da na jednostvan i kreativan način, a na visokom umetničkom nivou predstavi relevantna dela istorije muzike putem radionica, predavanja, tribina i koncerata, kao i da podstiče stvaranje novih muzičkih dela.

ROSSI fest je inspirisan stvaralaštvom eminentnog evropskog kompozitora Salomona Rosija (1570-1650), jedinstvenog po sintezi Istoka i Zapada, odnosno kasne renesanse i ranobarokne muzike zapadne Evrope i jevrejskih tradicionalnih i sinagogalnih tekstova.

Ulaz na sve koncerte i predavanja je besplatan, a karte se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta od danas. 

Detalje o programu možete videti OVDE.

 

 



Izvor: Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar