Zaboravite na sjaj: ULJA za usne daju savršen i sočan izgled, dok istovremeno neguju kožu

Odlična su i za hidrataciju usana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Dvehiljaditih godina, sjaj na usne se dugo i čvrsto nalazio na tronu kada je reč o šminkanju.

Prosto je bio svuda, kako preko dana na ulicama, tako i noću po klubovima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jednostavno, bio je jedan od onih proizvoda koji se savršeno uklapaju u sve dnevne i večernje varijante. Davao je pun, sočan i zdrav izgled usnama i delovao je nestvarno zanosno i zavodljivo.

Međutim, već neko vreme se nalazi u drugom planu, dok su izražajni crveni i ljubičasti, kao i mat karmini sada glavni trendovi.

Iako se u modi i šminkanju trendovi neprestano vrte, pa stvar koja je bila moderna osamdesetih ponovo postaje glavni hit, u svetu kozmetike neprestano dolazi do inovacija. Sjajne usne su se vratile, ali  se taj sjaj postiže jednim novitetom – uljima za usne.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ulje za usne se može smatrati, ne samo lepim, već i korisnim. Osim štzo daje sjaj kakav priželjkujete, on ima i blagotovorno dejstvo na tanku i nežnu kožu usana. Sastojci kao što su ulje jojobe, šipka ili kokosa, omekšavaju i umiruju ispucalu i neguju suvu kožu usana, sprečavajući njeno pucanje. Naravno, podrazumeva se da usnama daje pun i sočan izgled.

Ulje usnama daje i delikatnu nežnu boju, koja je postojana kao i sam sjaj. Pritom, nije lepljivo i teško kao klasični sjajevi. Omiljeno ulje za usne možete kombinovati sa balzamom ili karminom, koje možete anmazati i pre i posle upotrebe ulja.

Na kraju, treba istaći da je ulje zapravo mnogo bolji izbor za negu usana od, recimo, balzama jer usne nemaju mogućnost da same proizvode ulje koje će ih prirodno hidrirati.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, harpersbazaar.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar