Plastičan pribor i jeftini noževi: Pet stvari koje profesionalni kuvari NE ŽELE da imaju u svojoj kuhinji

Oni ističu da je važno da svoju kuhinju opremite kvalitetnim aparatima i priborom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Da biste napravili što ukusnija i bolja jela, potrebno je da u svojoj kuhinji imate određene aparate i opremu. Međutim, postoje neki predmeti za koje profesionalni kuvari smatraju da jednostavno nemaju šta da traže u njihovoj kuhinji.

Njima je na prvom mestu najbitnija praktičnost, pa se trude da u skladu s tim principom opreme ovaj prostor.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Evo koje su to stvari koje ne treba da imate u svojoj kuhinji, prema mišljenju stručnjaka.

1. Kuhinjski aparati za jednu namenu

Profesionalni kuvari savetuju da se zapitamo koliko ćemo zapravo koristiti neki kuhinjski aparat. Mali kuhinjski aparati za koje profesionalni kuvari smatraju da su nepotrebni jer ih nećemo mnogo koristiti su pekač hleba, kuvalo za jaja, te aparat za jogurt.

Umesto toga, preporučuju da kupite aprate koji mogu da posluže za obavljanje više stvari prilikom kuvanja, poput kvalitetnog miksera i velikog blendera.

2. Trendi posuđe za kuvanje i masivni setovi

Baš poput modnih trendova ili onih u uređenju prostora, tako postoje i trendovi koji se odnose na posuđe. Ako koristite, na primer, šerpu koja je kvalitetna, ali je “obične” crne boje, oduprite se boji da je zamenite novijom samo zato što je imaju svi drugi, pogotovo ako se radi o celom skupom setu posuđa.

Kupujte posuđe odvojeno, te obratite pažnju da bude kvalitetno i trajno. Kada sami formirate set posuđa, više ćete uživati u njihovom korišćenju.

Foto: Shutterstock

3. Staklene i plastične daske za sečenje

Prema profesionalnim kuvarima, plastične daske za seckanje su jednostavno manje sanitarne od drvenih, dok su staklene primamljiv izbor, ali istovremeno i neobičan budući da ćete tokom korišćenja sve vreme čuti zvuk noža po staklu, koji sigurno nije najprijatniji. Najbolji izbor su drvene daske koje, osim za seckanje, možete da iskoristite i za posluženje.

4. Plastičan kuhinjski pribor

Budući da je plastika podložna topljenju na visokim temperaturama, umesto plastičnog pribora, najbolje je u kuhinji imati gumene lopatice, te drveni pribor ili onaj od nerđajućeg čelika.

5. Jeftini noževi

Noževi su koristan i svakome potreban kuhinji pribor, ali mogu biti i opasni ako ne znate pravilno da ih korstite. I kod kupovine noževa takođe se savetuje kupovanje komad po komad, umesto celog seta, kako biste prvo videli da li vam odgovaraju.

Pre kupovine noža, razmisli za šta vam tačno treba. Nož za hleb, nož za čišćenje ili seckanje samo su neke od mogućnosti prema navikama u kuhinji, odnosno prema onome šta najviše spremate.

Profesionalni kuvari ističu da je važno da svoju kuhinju opremite kvalitetnim stvarima, te da kupite kuhinji pribor i alate koje ćete zaista koristiti i koji pristaju vašim navikama u kuhinji.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!