“Promeni se HEMIJA mozga, lakše bi mi bilo da ISTRČIM”: Milan o kobnoj noći kada je Matej upao u reku

Milan nam je do detalja opisao kroz šta je prošao 28. februara 1988. godine u Moskvi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva, Printscreen

Dok su u Splitu, na groblju Lovrinac, porodica i prijatelji pokojnog Mateja Periša lili gorke suze na sahrani nesrećno nastradalog mladića, našoj redakciji stigao je neobičan mejl.

– Poštovana redakcijo, prateći slučaj nesrećnog mladića iz Splita, hteo bih da podelim sopstveno iskustvo i možda pomognem da se razume šta se desilo Mateju – napisao je Milan Pljeskonjić, ostavivši broj telefona kako bi naši novinari mogli da mu se jave. I priča koju smo čuli je gotovo neverovatna, o čemu je Objektiv već pisao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Milan nam je do detalja opisao kroz šta je prošao 28. februara 1988. godine u Moskvi, tokom proslave tridesetog rođendana. Ono što je doživeo tokom te večeri baca potpuno novo svetlo na sve što smo videli u momentima kad je Matej Periš, u noći između 30. i 31. decembra, istrčao iz kluba „Gotik” i moglo bi da objasni i zbog čega je trčao ulicama Beograda, pokušao da uđe u taksi, kao i zbog čega se spustio do reke, koja ga je, nažalost, i odnela.

On je ispričao kako je sve počelo zdravicama, te mu je postalo izuzetno vruće. Tada je počeo pakao, za koji veruje da je prošao i Matej tokom noći kada je završio u reci. Ta nelagoda koju je osećao bila je sve gora.

Foto: Privatna arhiva

IDEJA O TRČANJU

Kako kaže Milan, nelagoda je bila sve veća, a on je u tim trenucima dolazio na ideju da istrči i tako reši problem.

– Pitao sam prijateljicu Svijetu da li ima negde neki park u blizini da se prošetamo, a razmišljam kako bi mi bilo lakše da istrčim. Tada, u svojoj 30. godini, pošto imam dva metra i sportista sam, mogu da popijem litar votke bez problema… Kažem kolegi da mi pozove taksi i da moram kući. Dobio sam strašne gasove u stomaku i crevima. Ostavljam novac, kažem da nastave sa slavljem i da ništa ne prekidaju. Sav sam naduven kao balon. U stan sam stigao sa prijateljicom Svijetom i dvojicom prijatelja. Tada već vidim nekoliko lopti koje mi gore pred očima. Ne osećam da je voda u kupatilu kojom se umivam hladna. Počinjem da se tresem, trese se i krevet na kome ležim, osećam da mi pada puls… Čujem kako Svijeta zove hitnu. Probudio me je miris spaljenih dlačica na grudima od aparata za reanimaciju – do detalja objašnjava Milan.

OBJAŠNJENJE LEKARA

Kako kaže, lekari su mu rekli da je imao trovanje alkoholom.

– Bez ikakvih zadnjih namera opisao sam svoj slučaj pošto mislim da se Mateju desilo nešto slično. Meni je dovoljno bilo da ispijem tri čašice konjaka na pogrešan način i da dovedem sebe u životnu opasnost. Da je tada u blizini bila ledena reka, ja bih ušao u nju. Matejevo ponašanje u tom momentu je vrlo slično mom razmišljanju te večeri. Možda je i on hteo u stan pod hladan tuš, možda nije osetio hladnoću vode, kao ni ja. Ruski doktori su mi rekli da je trovanje alkoholom vrlo čudno, pogotovo kod mladih ljudi, da se promeni hemija mozga. Vrlo su to retki slučajevi, malo poznati u medicini… – zaključio je naš sagovornik.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 24. MAJ

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Da neko ima trovanje alkoholom morao bi da bude toliko pijan da bi se jedva kretao, a ne onako bez posrtanja da trči.

    Odgovori
  2. Kada ovo čitam pomislim da se mozda stvarno to i Mateju dogodilo.Mlad je, ko zna kako podnosi alkohol a atmosfera te ponese.Kako god, njega na žalost više nema a ovaj čovek je imao srecu da se izvukao.

    Odgovori

Ostavite komentar