AKO BAŠ BUDETE MORALI: Šta treba da znate ukoliko odlučite sami da se ošišate

Nije ni najmanje lak posao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Činjenica je da se nalazimo u nemiloj situaciji, prvenstveno kada je u pitanju zdravlje, o kojem najviše treba treba da vodimo računa, ali i kada su u pitanju neki kozmetički tretmani na koje smo, u normalnim uslovima, navikli.

S obzirom na to da nam frizerski saloni nisu trenutno dostupni, neki od nas će, možda, biti primorani da postanu sami svoji majstori i da u nekom trenutku uzmu makaze u ruke.

Šišanje nije ni najmanje jednostavan i lak posao i zahteva mnogo veštine i vežbanja i zato dobro razmislite da li želite da pokušate.

Ukoliko ste pak spremni na rizik, obratite pažnju na korake koje bi trebalo da ispratite.

Foto/Pixabay.com

Kakve makaze koristiti?

Kažu da samo loš majstor krivi alat, ali ipak vam trebaju dobre makaze, ne one tupe kuhinjske. Pokušajte da nabavite autentične frizerske makaze, važno je da budu izuzetno oštre i da garantuju da će se krajevi kose manje cepati. Nikako se nemojte šišati kuhinjskim ili makazicama za nokte, nećete imati kontrolu nad oštricom i, na kraju, neće se dobro završiti.

Foto/Pixabay.com

Kako se rešiti rascvetalih krajeva?

Šišajte prethodno osušenu kosu. Jednom rukom uvrnite pramen oko ose dlake, a drugom rukom prevucite prstima preko pramena odozdo na gore – tako će se rascvetali krajevi najbolje istaći. Uzmite makaze i odsecite krajeve koji su rascvetani. Upozorenje, ovo seckanje je toliko zanimljivo i smirujuće da vam može postati zabavno i zarazno. Tako da, kao što se u nekom trenutku morate zaustaviti sa čupanjem obrva (iako je zarazno), nemojte preterivati ni sa seckanjem kose, da ne bi rizikovali menjanje oblika frizure.

Foto/Pixabay.com

Kako skratiti šiške?

Šiške su najdelikatniji deo frizure, pa je važno biti oprezniji prilikom šišanja istih. Obavezno prethodno osušite kosu, jer je kosa i do tri puta duža kad je mokra, tako da rizikujete da ih ošišate prekratko. Osušite je tj. isfenirajte na ravno i sklonite sa lica svu kosu osim šiški. Zahvatite ih između dva prsta i povucite na dole i od lica. Šišajte po najviše par milimetara i šišajte pramen po pramen. Nikako nemojte pokušavati da ih ošišate u jednom potezu i po “pravoj liniji”.

Foto/Pixabay.com

Kako negovati kosu kod kuće?

Ako ste među onim ljudima koji frizera posećuju na mesečnom nivou i važnije vam je nego drugima da vam kosa uvek bude negovana i sređena, vanredno stanje vam verovatno teže pada. Umesto samostalnog šišanja, fokusirajte se na negu i zdravlje vaše kose. Izolacija je pravo vreme za hranjenje kose pakovanjima i maskama. Čak i rascvetali krajevi mogu se sprečiti i tretirati negovanjem kose. Maske na bazi proteina jačaju kosu i smanjuju cvetanje dlake.

Ovo je nešto što može da vam posluži za prvu pomoć, iako verujemo da jedva čekate da “padnete u ruke” svog dragog frizera.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

VAŽNO: Pored ruku ove predmete i površine treba što češće da dezinfikujete

ŽELITE SVETLIJU KOSU? Uz ove kućne trikove frizer vam neće biti potreban

 

Izvor: Objektiv.rs, Elle

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar