Novak je posle svega izabrao njega: Isplivali novi detalji rastanka Đokovića i Vajde!

Niko ovo nije mogao da predvidi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsrport/Serbia Open

Nedavno je ozvaničeno da će Novak Đoković i Marjan Vajda prekinuti dugogodišnju saradnju, ali pritom su se rastali kao prijtalji.

Slovački trener je u međuvremenu odlučio da preuzme Aleksa Molčana veliku nadu tamošnjeg tenisa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, nove informacije govore u prilog tome da se Novak na kraju odlučio da ga trenira Ivanišević, a ne Vajda.

– Rekao sam Goranu Ivaniševiću da ćemo trenirati zajedno u Parizu. Nisam rekao Novaku za saradnju s Molčanom, ali jesam Goranu, tako da sigurno i Novak zna – rekao je Vajda.

Slovak je potom objasnio šta se desilo.

– Bila je to kombinacija više razloga: dugo smo bili zajedno, a njegove odluke pokazivale su da želi da se usredsredi na grend slem turnire – zato on možda misli da nije idealno da ima toliko ljudi u timu. Želeo je da to smanji i da ima samo jednog trenera. Ne znam zasigurno, jer ga nikada nisam pitao, ali pretpostavljam analizirajući njegov raspored turnira, da je želeo da smanji tim, i odabrao je Gorana Ivaniševića. Nije imalo smisla da ga treniram jedino na slemovima, treneru je potreban dugoročni plan.

Na pitanje da li je Đoković predložio saradnju samo na grend slemovima, Vajda je odgovorio:

– Ne znam, jer nikada nisam pitao.

Prokomentarisao je i Novakove mečeve ove sezone.

– Nije bio u dobroj formi zbog svega što se dešavalo na startu sezone. Nema dovoljno mečeva, zato sada gleda da igra gde god može. Polako postaje onaj stari, mada nije bilo baš najbolje u finalu u Beogradu. Možda se bude malo mučio u Madridu i Rimu, ali mislim da će biti spreman za Rolan Garo – zaključio je Vajda.

Vajda je bio Novakov trener od 2006. do 2017. godine, a potom i od 2018. do 2022. godine. U periodu od 2013. do 2016. godine, Vajda je bio samo deo tima, pošto je Boris Beker bio glavni Đokovićev trener. Osvojio je i nagradu ATP za najboljeg trenera godine 2018. A isto tako ima priznanja i od Olimpijskog komiteta Srbije iz 2010. i 2011. godine.

BONUS VIDEO:

Nije hteo da izda Novaka, Vajda otkrio potpuno nepoznate detalje: Zvali su me i ONI!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar