PREVRTLJIVI PONOŠ zabo nož u leđa opoziciji: Sada drži pridike bivšim partnerima – ovo mu je krajnji CILJ

Politički analitičar Dejan Miletić kaže da Ponoš predstavlja sliku i priliku naše opozicione scene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš odmah nakon izbora ogradio se od svojih saboraca Vuka Jeremića i Dragana Đilasa i počeo da im drži pridike povodom toga kakve političke poteze treba praviti ubuduće.

Iako bi se mnogi složili da Ponoš nema pravo na aroganciju s obzirom na to da je rezultat, koji je postigao na predsedničkim izborima, dobio upravo zahvaljujući angažmanu drugih političkih aktera, njegovo mišljenje je drugačije. Bivši načelnik Generalštaba uveren je da može dobro da prođe na političkoj sceni sa nekom svojom organizacijom i sebi daje za pravo da kritikuje sve ostale.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

O JEDINSTVU…

Ponoš je rekao da opozicija mora da nađe način da komunicira i sarađuje i da ovakva opozicija, koja je razjedinjena i posvađana, nikako ne može da ugrozi Srpsku naprednu stranku. Analitičari primećuju da se general ovom izjavom predstavlja kao politički akter koji je superiorniji od svih, opoziciji drži pridike i govori im da su nesposobni, iako mu je upravo ta opozicija, kakva god ona bila, dala šansu da se kandiduje za predsednika Republike Srbije.

OKRENUO LEĐA

Mnogi koji su podržali njegovu predsedničku kandidaturu s pravom se pitaju kakav je to čovek koji je za kratko vreme nakon izbora okrenuo leđa onima koji su ga dizali na pijedestal.

– Kritikovao sam sastajanje sa Vučićem kome nije prethodio dogovor unutar opozicije. Naknadno je objašnjeno da je Dragan Đilas na taj sastanak išao u svoje lično ime i u ime SSP. I u toj varijanti mislim da je to bilo pogrešno, ali to je njegovo legitimno pravo. Nije ovo bila prva stvar oko koje se nismo slagali, a posle toga nastavili da komuniciramo. Izvesno ni poslednja. Što se tiče podrške, nisam je ja tražio, nego je od mene traženo da prihvatim da budem kandidat. Mislim da rezultat koji sam ostvario daje za pravo onima koji su se založili za moju kandidaturu – poručio je Ponoš.

Naveo je i da je prava samo ona opozicija koja radi na rušenju SNS.

BORBA ZA GLASOVE

Politički analitičar Dejan Miletić kaže da Ponoš predstavlja sliku i priliku naše opozicione scene.

Foto: Pink

– Način na koji Ponoš gradi svoju političku budućnost osuđen je na propast pre nego što je i počeo da se njome ozbiljno bavi. Ovim svojim delovanjem on pokazuje koliko zaista ceni svoje dojučerašnje kolege koje su stale iza njega, a sa druge strane želi da ukaže na to da je on iznad njih i da ga ljudi ne povezuju, ako je moguće, sa njima. U svakom slučaju, moralno problematične pozicije koje ga same po sebi diskredituju – smatra Miletić.

Prema rečima analitičara Marka Matića, očigledno je da je unutar opozicije u toku borba za prisvajanje glasova koje su zajednički osvojili.

Foto: Printscreen/YV Happy

– Nastupi Ponoša govore tome u prilog i pored Đilasa i Jeremića on pokušava sebe da nametne kao budućeg predvodnika opozicije ili kao nekoga ko će na tom delu političkog spektra u budućnosti da igra bitnu ulogu. Sve procene, međutim, govore da je to upitna računica, da je vreme recikliranja potrošenih kadrova definitivno na izmaku i da građani u politici priželjkuju nove nekompromitovane ljude – navodi on.

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE ČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 26. APRIL

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEOIzvor: Objektiv.rs

Komentari (16)

  1. Zalutao u politiku nacisto.Proci ce isto kao I onaj vojnik pre nueva. Nema srece ljudima sa njima u Srbiju. Da je imalo bistriji sam bi to uvideo. Ali,alavost je gadna osobina I nema kraja ni obzira.

    Odgovori

Ostavite komentar