Roditeljima često zadaje glavobolju: Ova godina u životu deteta je NAJTEŽA za vaspitanje

Dete tada počinje da stiče osećaj za nezavisnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Roditelji uglavnom misle da kako dete odrasta, problemi s smanjuju. Međutim, to nije uvek tako.

Nedavno istraživanje agencije OnePoll otkrilo je kako većina roditelja smatra da su 2, 3 i 4. godina ništa naspram osme godine života kod deteta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zašto je to tako?

U osmoj godini života dete po prvi put stiče osećaj za autonomiju i izražavanje svojih stavova. Takođe, ne mogu se zanemariti ni promene koje se dešavaju u organizmu. U osmoj godini života telo polako počinje da se priprema za pubertet i najčešće dolazi do promena u hormonima koji idu zajedno s njim.

Zapravom osma godina je toliko teška da se većina od 2.000 roditelja koji su odgovorili na anketu složila da je to bila najteža godina, dok je 6. godina bila bolja od očekivane, a 7. je proizvela najveće promene.

Foto: Shutterstock

Ovi rezultati vam se mogu učiniti iznenađujućim ako nikada niste imali osmogodišnjaka. Naime, osmogodišnjaci mogu biti tvrdoglavi i prkosni, zalupiće vratima i kolutati očima u pokušajima da uspsotave svoju nezavisnost i individualnost. Ponašanje kao da je obavljanje poslova čin mučenja je uobičajeno, ignorisanje roditelja – znak je da je osmogodišnjak.

Osma godina označava testiranje strpljenja i dobijanje “glavobolje”, ali nakon posebno napornog dana ili sloma, oni još uvek žele zagrljaj. Teško je odgajati osmogodišnjaka, ali teško je i biti osmogodišnjak, pa kad je to moguće, pokušajte da ga razumete.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar