Nije samo zbog zanimacije, već i iz DRUGIH razloga: Zašto je važno da pas ima svoje IGRAČKE

Dobar vlasnik treba da nabavi igračke svom psu jer one imaju pozitivan uticaj na njegovo psihičko stanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Osim osnovnih uslova za normalan život vašeg psa, poput hrane, vode i mesta za spavanje, trebalo bi da mu obezbedite i adekvatne igračke.

Ljudi za istraživanje okoline koriste ruke, dok psi to rade pomoću usta. Oni svojim jezikom, zubima i njuškom istražuju i dodiruju razne predmete i tako se upoznaju sa stvarima koje se nalaze oko njih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kao i mi, psi mogu da se dosađuju i zbog te dosade mogu da uđu u depresivna i anksiozna stanja, što često dovodi do nervoznog i agresivnog ponašanja.

Neki psi počinju da grizu nameštaj, cipele, papuče i druge stvari kako bi ovo izbegli, jer jednostavno žele da ubiju dosadu.

Upravo zbog ovog su vam neophodne igračke koje će vaš ljubimac moći da koristi. U principu, nije bitno kakva je igračka, samo je bitno da je vaš pas voli. Ako ih imate više, onda je to još bolje, jer će pas imati više zanimacije i moći će da se igra i zanima kada vi ne možete da mu pružite pažnju.

Foto: Shutterstock

Takođe će ga igračke odvući od nameštaja i drugih zabranjenih stvari koje ne sme da dira, tako da će vam one zapravo uštedeti mnogo novca i spasiti vam nerve.

Imajte na umu i to da će vaš pas možda uništavati igračke, jer će oštriti zube, ali nemojte ga grditi za to, jer igračke za to ipak služe.

Vaš pas mora imati zanimaciju ako želite da bude srećan i zadovoljan, tako da je igračka najmanje što mu možete pružiti.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, magazin.novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar