Lice mu 10 godina bilo haotično i CRVENO: Nije znao šta da radi, padao u depresiju, a onda se desilo ČUDO

Imao je problem gotovo sa svim stvarima od kozmetike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Wales online

Lice velškog novinara Vila Hejvorda razbistrilo se nakon što je otkrio da je svakodnevno izložen stvarima na koje je alergičan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Koža mu je inače bila živa noćna mora poslednjih 10 godina – perutala se i jarko crvenila. Zbog toga se Vil godinama borio sa samopouzdanjem i samopoštovanjem ne znajući u čemu je problem.

To bi ga i te kakopeklo, a pečenje bi završilo u crvenom, ogrebotom osipu koji nijedna količina hidratantne kreme ili tretmana kože ne bi mogla da reši. Sada je odlučio da podeli svoju ispovest, kako bi pomogao drugima.

– Sve je počelo pre 10-ak godina. Dobio bih osećaj pečenja na licu, što bi za nekoliko sati rezultiralo užasnim crvenim mrljama na mojim obrazima i nosu. Ponekad bih takođe dobio osip na vratu i bradi. Probao sam sve vrste hidratantne kreme, ali ništa se nije događalo. Čak sam se mazao kremom za sunčanje svaki put kada bih izašao iz kuće – naveo je Vil.

Pre četiri godine dermatolog mu je dijagnostikovao rozaceu, koja uzrokuje crvenilo ili crvenilo i vidljive krvne sudove na licu. Dao mu je kremu i rekao da smanji unos kofeiona, ali ni to nije pomoglo.

Foto: michele piacquadio / Alamy / Alamy / Profimedia

Zatim mu je dermatolog dijagnostikovao i seboroični dermatitis – stanje koje često imaju i ljudi sa rozaceom.

U međuvremenu je zavladala pandemija koronavirusa, pa je Vil radio od kuće i tada mu se stanje poboljšalo. Međutim, kada se vratio na posao, ponovo mu se vratilo crvenilo i svi problemi.

Ispostavilo se zapravo da je alergičan na dve stvari: metilizotiazolinon (nazovimo ovu hemikaliju) i 2-brom-2-nitropropan-1,3-diol (nazovimo ovu hemikaliju dva).

Ovim hemikalijama bio je izložen koristeći sapune, gelove za tuširanje, šampone i kreme za sunčanje u kojima se sve ovo koristi kao konzervans.

Nije mu preostalo ništa drugo nego da ode kući i pobaca sve ove proizvoda i od tada kao da se preporodio.

Još jednom mu se potom pojavilo crvenilo na poslu, ali ispostavilo se da je od automatskog osveživača vazduha.

Problem je rešio, a takođe je povratio i izgubljeno samopouzdanje.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Liverpool Echo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar