Svaka čast: Strip autorka Dragana Radanović prva rezidentkinja kuće autora u Francuskoj

Autorku je odabrala stručna komisija u Francuskoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Dragana Radanović će biti prva rezidentkinja Kuće autora u Angulemu u Francuskoj, u okviru konkursa Ukrštene umetničke rezidencije između Srbije i Francuske u oblasti stripa, najavili su organizatori.

Hogvarts će uvek biti tu da vam poželi dobrodošlicu: Avanture Harija Potera onlajn i besplatno

 

Ovu autorku odabrala je stručna komisija u Francuskoj, konstatujući kako je priča i ugao kojim je autorka odabrala da je ispriča interesantan i da ga vredi razvijati u okviru rezidencije u Angulemu.

Dragana Radanović (1989) je za konkurs prijavila projekat “Nova slika detinjstva – eksperimenti”, koji istražuje konstrukciju detinjstva u stripovima i pronalazi nove načine pripovedanja o tom životnom periodu.

Prijavite se: Službeni glasnik objavio konkurs za najbolju studentsku kratku priču

 

Autorka je nakon završenih studija Animacije i vizuelnih efekata na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, radila u Radio-televiziji Vojvodine do 2017. godine, a potom nastavila školovanje u oblasti stripa na doktorskim studijama pri KU Luven. Između ostalog, njeni radovi u domenu eksperimentalnog stripa objavljeni su u dve publikacije “How to Escape the Loop?” and “Ghosted”, u vidu kolekcije stripova 20 autora iz celog sveta, a originalni radovi su bili izloženi u toku Angouleme festivala prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar