Dečak kojeg je udario auto u Smederevu DOŠAO SEBI: Zadobio teške povrede, lekari strahuju samo od jednog

Udarac je bio žestok, a dete je preletelo preko auta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Stanislav Nedelja

Devetogodišnji dečak N. J, teško povređen u saobraćajnoj nezgodi u petak uveče u Smederevu kada je na njega, dok je pretrčavao ulicu, naleteo automobil, došao je svesti, a lekari prate njegovo stanje.

Dečakovo stanje značajno je bolje nego nakon saobraćajne nezgode kada je, posle ukazane pomoći u Smederevu, bez svesti prevezen na Neurohirurgiju Urgentnog centra u Beogradu. Njemu su najpre konstatovane teške povrede opasne po život zbog hematoma na glavi. Lekari se nadaju da će se hematom povući, što bi značilo da neće morati da dečaka operišu. U protivnom, mališan će biti podvrgnut hirurškoj intervenciji, saznaje se od izvora iz istrage.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema svedočenjima očevidaca, dete je istrčalo na ulicu ispred autobusa, van pešačkog prelaza, u Ulici Dimitrija Davidovića u Smederevu kada je, obilazeći autobus, na njega naleteo auto. Za volanom je bio V. Đ. (20) iz Smedereva, koji je pokušao da izbegne nesreću i pobegne vozilom u stranu, ali mu to nije pošlo za rukom. Udarac je bio žestok, a dete je preletelo preko auta.

Inače, sve se dogodilo između dva pešačka prelaza, u delu grada poznatom kao Gurman, gde je frekvencija saobraćaja velika. Vozač je išao iz grada ka naselju Carina, a istragom će biti ustanovljeno da li je vozio brzinom većom od ograničenja.

Vozač nije imao alkohola u krvi

Kako se nezvanično saznaje, utvrđeno je da vozač nije imao alkohola u krvi, kao i da nije bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, dvadesetogodišnjem vozaču V. Đ. je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. On će biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar