Srpski sport bio pred ozbiljnim sankcijama: Nastup tzv. Kosova je mogao Srbiju da košta plasmana u Katar!

Detalje je otkrio prvi čovek srpske atletike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport.rs ©

Stravične posledice po srpski sport je mogao da ime nastup atletičara tzv. Kosova na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, nedavno održanom u Beogradu.

Navodno, kako otkriva prvi čovek Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović naša zemlja je bila pod pretnjama eliminacije sa narednih Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva u fudbalu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Suočili smo se sa ozbiljnim pritiscima na naš sport. Olimpijski komitet Srbije je u januaru dobio upozorenje od predsednika MOK gospodina Baha da, ukoliko zabranimo sportistima tzv. Kosova učešće na međunarodnim takmičenjima u organizaciji Srbije, postoji mogućnost da se ceo srpski sport suoči sa ozbiljnim sankcijama. Sledeća dva međunarodna takmičenja, posle ovog upozorenja, bila su Balkansko juniorsko i Svetsko seniorsko prvenstvo u atletici. Tako da smo došli u situaciju, ničim izazvano, da se koplja lome preko atletike: ako ih pustiš – ti si izdajnik, ako ih ne pustiš – odgovaraš za sudbinu srpskog sporta. Više odgovora na ovu temu možete dobiti i od Olimpijskog komiteta Srbije, koji je i obavestio nadležne institucije, sportske saveze, kao i Srpski atletski savez o potencijalnoj opasnosti koja dolazi iz MOK-a.

– Srpski atletski savez kao domaćin nije mogao, niti je imao legitimitet da dozvoli ili da zabrani učešće atletičara tzv. Kosova, jer Balkansko juniorsko prvenstvo je organizovala Balkanska atletska federacija – BAF, a Svetsko atletsko prvenstvo je organizovala Svetska atletika. Kao domaćini, tražili smo i od BAF-a i od Svetske atletike da atletičari tzv. Kosova nastupe uz poštovanje zakona Republike Srbije i poštovanje nacionalnih obeležja Republike Srbije, što je od strane organizatora i ispoštovano.

Na pitanje o transparentu koji su navijači Crvene zvezde istakli posle Balkanskog juniorskog prvenstva, Jevrosimović odgovara:

– Nadležni sportski savezi trebalo je blagovremeno da upozore javnost o tome kakve opasnosti prete našem sportu. Navijači nisu znali pozadinu cele priče, gde je postojala pretnja suspenzije celog srpskog sporta, uključujući i fudbal, kao i učešće reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru – poručio je Jevrosimović za “Telegraf”.

BONUS VIDEO:

Igrač Bolonje uputio emotivnu poruku Mihajloviću: Molim se za vas, da brzo ozdravite i da nam se vratiteIzvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar