Čuveni basista Rollingstonesa štiže na Nišvill: Deril Džons predvodi džez elitu (FOTO+VIDEO)

Niški festival objavio je nova imena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Iako su mnogi bendovi zbog pandemije koronavirusa bili prinudjeni da otkažu svoju američku turneju, popularni muzičar Deril Džons, koji je već decenijama basista legendarnog benda – sredinom avgusta nastupiti na Nišvillu kao član super tria “Stone Raiders” koji predvodi Žan-pol Bureli, podržan,  na bubnjevima, od strane Vila Čalhuna iz grupe “Living Colour”.

Tokom bogate karijere Deril Džons je snimao i išao na turneje sa čitavom plejadom rok i džez muzičara (Herbie Hancock and Headhunters, Madona, Erik Klepton, Džon Skofild, Hiram Balok, Džil Evans, Steps Ahead, Piter Gabrijel, B.B. King, Nil Jang, …) a onda je 1993. godine, stigao poziv od “Rolingstonsa” da na basu zameni Bila Vajmana koji je tada napustio “Stonse”.

Iako ga preostali članovi benda nikada nisu promovisali u zvaničnog člana grupe – Deril je sa “Stonsima” svirao na svim albumima i turnejama do danas, a uz sve to, osim što vodi i svoje autorske projekte, jedan od najomiljenijih angažmana mu je upravo ono što radi u sklopu “Stone Raidersa” sa kojima je objavio jedan album, a na novom koji izlazi ove godine – prvi put se pojavljuje i kao pevač.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar