DAN ŽALOSTI u Aleksincu zbog pogibije rudara: Strašna tragedija u rudniku “Soko” potresla celu Srbiju

Prvi deo istrage je pokazao da su se stradali rudari ugušili od velike količine metana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC/ nr, Printscreen/Facebook

Dan žalosti je u mestima gde su živela osmorica rudara koja su juče poginula u jami rudnika uglja “Soko”. Šestorica poginulih rudara su iz Aleksinca, jedan iz Sokobanje, jedan iz Trgovišta.

Osam rudara je poginulo, a 21 je povređen u rudniku “Soko”. U aleksinačkoj bolnici zbrinuto je njih 17 sa lakšim povredama, a dvojica u Kliničkom centru u Nišu. Nisu životno ugroženi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svi pacijenti smešteni u bolnici u Aleksincu proveli su noć mirno, a direktor Goran Vidić očekuje da će u toku dana veći broj pacijenata biti pušten na kućno lečenje.

U univerzitetskom kliničkom centru su trojica rudara smeštena na Kliniku za endokrinologiju, odeljenje toksikologije i njihovo zdravstveno stanje je, takođe, stabilno, saopšteno je iz niškog Kliničkog centra.

Preminuli su Darko Zlatković (1979), Nenad Trivunac (1985), Radovan Grujić (1975), Petar Petrović (1991), Branko Čokorilo (1966), Branislav Zlatanović (1967), Bratislav Živković (1963) i Bojan Stajić Bojan (1988).

Prvi deo istrage je pokazao da su se stradali rudari ugušili od velike količine metana. Njihova tela su na Institutu za sudsku medicinu u Nišu.

BONUS VIDEO: 



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar