Viber u borbi protiv lažnih vesti o koronavirusu

Kako bi korisnici dobili precizne i jasne zdravstvene informacije, novi četbot biće dostupan na više od 20 jezika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Kompanija Rakuten Viber objavila je pokretanje partnerstva radi borbe protiv dezinformacija u vezi sa koronavirusom, putem svetski dostupnog četbota (Chatbot).

Namena ovog četbota je da pruži značajan doprinos u sprečavanju širenja lažnih vesti i netačnih informacije u vezi sa pandemijom.

Kako bi bila pružena pomoć onima koji traže precizne i jasne zdravstvene informacije, četbot će biti dostupan na engleskom, arapskom, ruskom i uskoro na još 20 jezika. Četbot se najviše bavi često postavljanim pitanjima i prenošenjem najaktuelnijih informacija vezanih za pandemiju.

Rubrika “Najnovije vesti” sadržaće trenutno dopunjene aktuelne informacije, preuzete direktno sa internet stranice Svetske zdravstvene organizacije, piše u saopštenju.

Ostale rubrike će nositi naslove “Zaštite se”, “Kako pravilno koristiti masku”, “Preporuke za putnike”, uz koje će interaktivni kviz “Zablude” testirati koliko zaista poznajete koronavirus.

Dugme “Doniraj sada” omogućiće korisnicima da podrže borbu SZO protiv pandemije putem donacija za Fond za solidarno delovanje COVID-19.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Srbijadanas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar