Preskačete ga, a veoma je VAŽAN: Preparat koji retko koristite je eliksir MLADOSTI i čuvar zdravlja kože

Vreme je da ga kupite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Weyo / Alamy / Alamy / Profimedia

Sa dolaskom proleća, svoju bjuti rutinu treba da prilagodite novonastalim vremenskim prilika.

U toku zme, potrebno je koristiti masnije, teže kreme i preparate za negu, dok na proleće treba više obratiti pažnju na lagane hidratantne tretmane.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedna od neizostavnih stvari koje treba da koristite, a koju svi obično preskaču ili je koriste eventualno leti, jeste krema sa zaštitnim faktorom, koja štiti vašu kožu od štetnih UV zraka koji negativno utiču na kožu.

Stalna izloženost suncu, bez nošenja kreme sa zaštitnim faktorom, vremenom će vašu kožu učiniti starijom nego što ona jeste. Oni pospešuju nastajanje slobodnih radikala u koži, koji dovode do oksidativnog stresa, a mogu da dovedu i do hiperpigmentacije, odnosno pojave mrlja.

O opekotina na visokim temperaturama da i ne govorimo.

Sve ovo čini da koža izgleda mnogo starije i nezdravije. Preporuka mnogih stručnjaka, jeste da se kreme sa SP faktorom koriste u toku cele godine, a ne samo prilikom sunčanja na visokim temperaturama i jakom suncu.

Ukoliko niste ljubitelji masnije strukture koja se teško razmazuje, a još teže upija, pa zbog toga izbeagvate ovu kremu, nemate opravdanje. Kozmetička industrija je uznapredovala i an tržištu su dostupni i manje masni, alko razmazivi preparati koje koža brzo upija.

Foto: Shutterstock

Najbolje je da ovu kremu koristite ujutru. Nakon umivanja i čišćenja lica , možete naneti kremu sa SPF, pa preko nje serum i druge hidratantne preparate. Redosled može biti i obrnut.

Mada vam je to verovatno jasno, ne bi bilo loše pomenuti i da kremu nanosite pre šminkanja. U toku dana je ponovo mažite, naročito ako dosta vremena provodite na otvorenom, kako bi vam koža bila konstantno zaštiićena.

Najzgodniji za nošenje u tašni jesu preparati u spreju koji su praktični za nanošenje i obnavljanje zaštite od sunca tokom dana.

Foto: Anna Omelchenko / Panthermedia / Profimedia

Prilikom izbora SPF proizvoda važno je razlikovati kreme sa hemijskim i mineralnim filterima. Hemijski filteri su posebni po tome što ulaze u kožu, a takve kreme se nanose direktno na čistu kožu ili posle nanošenja seruma.

Kreme sa mineralnim filterima razlikuju se po tome što se mogu nanositi posle proizvoda za negu lica, ili posle seruma i krema jer deluju drugačije od hemijskih filtera. Minerali štite lice od UV zraka i odbijaju ih.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, diva.večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar