Turnir žive umetnosti “ART BATTLE” stiže u Srbiju!

Art Battle® je internacionalno takmičenje u slikanju uživo koje se odvija u 50 gradova na svetu, a uskoro i u Beogradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Promo

Art Battle® turnir je nastao 2009. godine u Torontu, idejom Simon Plashkesa i Chris Pembertona da se spoje dve umetnosti, muzika i slikarstvo. Sve to pod okriljm noći grada, kada inspiracija radi bolje i brže, naročito jer je podstaknuta bodrenjem i navijanjem publike i njihovim znatiželjnim pogledima, kao i dobrom atmosferom uz muziku DJ-a. Dok umetnici nastupaju, publika glasa za svog favorita.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svaki Art Battle® događaj ima po 3 runde u trajanju od po 20 minuta. U datom vremenu, slikari daju sve od sebe da što bolje kreiraju svoje umetnično delo. Za to vreme publika glasa na licu mesta za najbolju sliku u svakoj rundi, a treća i poslednja runda donosi pobednika koji dalje može obezbediti plsman za državno, evropsko ili svetsko prvenstvo u slikanju. Glasanje se odvija putem zvanične aplikacije Art Battle®-a, a ukoliko budete dovoljno uporni i brzi, za jedinstveno umetničko delo možete licitirati i odneti ga kući.

Učeše za slikare je besplatno! Prijava putem zvaničnog sajta.

Radovi nastali na Art Battle®-u biće prodati na tihoj aukciji, a 50% prihoda ide umetnicima. Radovi koji nisu prodati na događaju ostaju vlasništvo Art Battle®-a, kako bi bili dostupni za buduću prodaju uz isti kupoprodajni ugovor od 50% umetniku. Turniri Art Battle®-a su se proširili od Severne Amerike u Evropu, Rusiju, Brazil, Kinu i nastavljaju da rastu. Umetnici širom sveta su prepoznali vrednost ovakve ”borbe”, a to je naknadno rezultiralo sve većim brojem ljubitelja umetnosti, ali i dobrog noćnog provoda.

Više informacija OVDE.

Pratite nas na društvenim mrežama za informacije o nastupajućim eventima: FBInstagram.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar