“Dima, mama je brzo umrla”: Ova CEDULJA iz Ukrajine nateraće vam suze na oči, na njoj je i MAPA (FOTO)

Poruka koja je navodno pronađena u Marijupolju pruža uvid u sav užas sukoba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia,Printscreen

Ukrajinski grad Marijupolj na obali Azovskog mora opkoljen je od strane ruskih snaga ubrzo nakon početka sukoba, nakon čega su krenule teške gradske borbe iz obilnu upotrebu artiljerije. Prema procenama ukrajinske strane od 24. februara ovom strateški ključnom gradu i centru metalurške industrije poginulo je oko 2.500 civila, dok je Rusija otvorila humanitarne koridore za njihovu evakuaciju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada pročitamo ovo “suvoparne” brojke, datume i tehničke termine ponekad zaboravljamo da se iza svake nevine žrtve krije tragična priča, a cedulja koja je navodno pronađena u Marijupolju pruža uvid u sudbinu jedne razorene porodice.

– Dima, mama je ubijena 9. marta 2022. Brzo je umrla. Kuća je posle izgorela. Dima, žao mi je što nisam mogao da je spasem. Mamu sam sahranio pored vrtića – piše u rukom napisanoj poruci.

Autor je ispod nacrtao mapu sa označenom lokacijom groba, toplovoda, drveta i ograde. Na vrhu poruke nalazi se broj telefona i još neki lični podaci koji su preškrabani na samoj fotografiji cedulje objavljene na Tviteru od strane nemačkog eksperta za Istočnu Evropu Sergeja Sumlenija.

Nije pozanto ko su Dima i njegova majka, šta im se tačno dogodilo, niti ko je napisao poruku, mada je moguće pretpostaviti da je u pitanju Dimin otac.

BONUS VIDEO:   



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar