Vaskršnji post je u toku, pa svako ko se pridržava tradicije i hrišćanskih običaja, nastoji da prilagodi svoju ishranu.
Velika zabluda je da je posna hrana jednolična, bezukusna i slično. Uz malo truda, svaka posna namirnica može da se preoblikuje u pravu slasnu đakoniju u kojoj će svi uživati.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Jedna od takvih đakonija, jesu i riblje ćufte, koje odlično idu uz krompir salatu ili posni prebranac.
Sastojci:
– fileti somovine ili oslića, 1,5kg
– dimljeni fileti somovine, 200gr.
– pirinač, 400 g
– praziluk, 1 struk
– crni luk, 1 glavica
– beli luk, 5 čenova
– aleve paprike, 1 kašičica
– soda bikarbona, pola kašičice
– prezle, 5 kašika
– so, biber, začin
Priprema:
Očistite i sitno iseckajte crni luk i praziluk i prodinstajte ih na uolju i malo vode. Riblje filete, i dimljene i sveže, iseckajte i sameljite u blenderu ili mašini za mlevenje mesa.
Pirinač obarite. Kada bude gotov, ocedite ga i sipajte u činiju, u koju ćete staviti i mlevenu ribu, začine, prženi luk, kao i usitnjen beli luk,alevu papriku, prezle i sodu. Začine dodajte po želji i mesite smesu rukom, dok se ne sjedine svi sastojci.
Ostavite je u frižider na dva sata, a nakon toga sa malo nauljenim rukama oblikujte ćufte, uvaljajte ih u prezle i pržite na ulju.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)