Veliki uspeh: Studenti Ekonomskog fakulteta među osam najboljih na svetu

Prestižno takmičenje iz oblasti fundamentalne investicione analize

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ekof.bg.ac.rs

Studenti Ekonomskog fakulteta plasirali su se među osam najboljih timova u regionalnom finalu takmičenja „CFA Institute Researć Challenge”.

Tim studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su činili Anđela Božinović, Natalija Bogdanović, Nevena Erić, Marko Kolar i Isidora Vučković učestvovali su u Regionalnom finalu (Europe, Middle East and Africa) takmičenja „CFA Institute Research Challenge”. Od ukupno 48 timova, studenti Ekonomskog fakulteta uspeli su da obezbede plasman u finalnu rundu u kojoj su se takmičili sa predstavnicima fakulteta iz Grčke, Norveške i Finske.

Takmičenje „CFA Institute Research Challenge” je prestižno takmičenje iz oblasti fundamentalne investicione analize, koje svake godine organizuje CFA Institute. Ove godine usled svetske pandemije, a radi bezbednosti svih učesnika, takmičenje je održano digitalnim putem.

Studenti FON-a ostvarili veliki uspeh na prestižnom takmičenju

Zadatak je bio da studenti predstave svoje rešenje za poslovni problem koji je zahtevao procenu vrednosti akcije akcionarskog društva Galenika – Fitofarmacija, s preporukom da li akciju treba kupiti, prodati ili zadržati. Studente su predvodili industrijski mentor Nikola Marković i akademski mentor prof. dr Dragan Lončar.

Iako nisu uspeli da se plasiraju u finale smatraju ovo velikim uspehom.

„Izuzetno nam je drago što smo došli do samog finala regionalnog takmičenja, i što smo imali prilike da se takmičimo sa prestižnim evropskim univerzitetima. Iako se nismo plasirali u finale globalnog takmičenja, sve ovo smatramo velikim uspehom i napretkom, kako na našem personalnom nivou, tako i na nivou fakulteta i samog CFA Research Challenge -a u Srbiji. Za postignut uspeh posebno bismo želeli da se zahvalimo našim mentorima, Nikoli Markoviću i profesoru Draganu Lončaru, koji su nas podržavali, usmeravali i motivisali od samog početka takmičenja“, istakla je Natalija Bogdanović ispred tima.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar