Supa nas leči i okrepljuje, ali nas i podseća na vremena kada smo svi jeli u krugu porodice, što je, pogotovo danas, izuzetno dragoceno. Supa ima brojne prednosti: pomaže nam u mršavljenju, ali je i dokazan saveznik u borbi protiv virusa i prehlade. Nju možete da jedete kao predjelo, ali i kao glavni obrok.
Sastojci:
2 glavice crnog luka
1/2 korena celera
2 šargarepe
125 g spanaća
1 kašika margarina
1 l mesnog bujona (kockica supe)
2 sirove kobasice za pečenje
1 veza svežeg zeleniša (peršun, mirođija, mladi luk)
1 šolja graška (smrznutog)
so
Priprema:
Celer, luk i šargarepu oljuštite i isecite na kruprnije kockice. Spanać operite i isecite na duguljaste komade. U šerpi rastopite margarin i dodajte povrće, pa kratko dinstajte (nekih 5 minuta). U povrće sipati bujon i kuvati još 15 minuta. Sav zeleniš operite, usitnite i dodajte iseckanoj kobasici. Posolite, pa napravite manje knedle. Stavite ih u supu sa povrćem, zajedno sa graškom i kuvajte sve dok knedle ne izbiju na površinu.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije – Objektiv.rs
Vreme je da probamo: Lekovita cikorija je najzdravija zamena za kafu
Komentari (0)