Stanojevićeve greške u derbiju: Trener Partizana “pao” na prijemnom ispitu, ovo je moralo biti drugačije!

Ali, njegova sreća je što je polaganje završnog ispita zakazano za poslednje dane maja meseca (tada se završava srpsko prvenstvo), tako da ima popravnu šansu da bodovnu prednost ipak zadrži na crno-beloj strani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Svim fudbalskim poznavaocima uočljivo je bilo u “večitom derbiju” da Partizan nije na istom energetskom nivou kao što je bio u revanš meču šesnaestine finala Lige konferencija sa Spartom iz Praga.

Glavni i ključni razlog – svakako mali odmor za crno-bele između te dve utakmice, pre njega i put u Prag, nije to uopšte bilo naivno pripremiti i izdržati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali, opet, moglo je da se utiče i možda nešto drugačije uradi. Ne postoji “grobar” koji ne bi menjao eliminaciju iz trećeg Uefinog takmičenja za pobedu u “večitom derbiju”, čime bi Partizan 90% mogao da kaže da će biti šampion Srbije na kraju sezone, pošto bi u tom slučaju razlika bila +8.

Cilja se na to da je Stanojević možda mogao da izvrši neke rotacije u mečevima sa Spartom, kako bi tim ostao svežiji za megdan sa Crvenom zvezdom, jer je jasno da recimo Bibars Natho ne može da odigra dve jake utakmice u tri dana.

Osim umora i očigledno lošeg rukovođenja timom u tih nekoliko dana (mala rotacija u ekipi za Spartu i Zvezdu, samo jedna promena od četvrtka za nedelju – Jović umesto Markovića), Aleksandar Stanojević je odmah posle meča pogodio u centar šta je bila njegova greška, rekavši da je to odabir igrača.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

I da nemaju po pet izmena na raspolaganju, ne pamti se da je neki trener u “večitom derbiju” zamenio čak trojicu fudbalera na poluvremenu, kao što je to učinio šef stručnog štaba crno-belih.

Nemanju Miletića kog je potpuno bespotrebno stavio u prvu postavu na poziciju desnog beka zamenio je Markom Živkovićem, umesto Kvinsija Meniga kom je palo samopouzdanje posle promašenog zicera igrao je Lazar Marković, a na terenu više nije bilo ni Bibarsa Natha, pošto je od 46. minuta na terenu bio Marko Jevtović.

Miletić je tek drugi put od povratka u Partizan igrao na toj poziciji, a jasno je, kako je i sam istakao, da se mnogo bolje snalazi na štoperskom mestu…

Foto: FK Partizan

Bibars Natho osim svežine koje nije bilo na “Rajku Mitiću”, nije odigrao jednu veliku utakmicu na nivou koji se očekuje od Izraelca.

Promena Kvinsija Meniga? Verovatno potpuni promašaj, ako uzmemo u obzir da je Nemanja Jović samo fizički bio na terenu tokom “večitog derbija” i da je bio dosta zreliji za izmenu od Holanđanina.

Potom, krupna greška primetna je i u veznom redu Partizana, koji su Zvezdini igrači “pojeli”. Dakle, umesto Natha, verovatno je trebalo početi sa Jevtovićem, a mesto u prvih 11 morao je imati mladi Terzić u ofanzivi. On bi makar pokušao nekim prodorima i driblinzima da promeni stanje na terenu u celom pasivnom i neenergičnom nastupu crno-belih.

Foto: Starsport.rs

Slaba igra Rikarda Gomeša takođe je bila glavobolja za Aleksandra Stanojevića, ali naravno da trener beogradske ekipe nema boljeg napadača od njega, pa bi verovatno bilo i pogrešno da je uveo umesto Afrikanca “golobradog” Marka Milovanovića.

Naravno, uvek je “lako biti general posle bitke” i služiti se naknadnom pameću, ali u prilog svim ovim konstatacijama ide, ponovićemo, Stanojevićeva rečenica: “Pogrešio sam u odabiru tima”.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar