Moskva momentalno odgovorila MOK-u: Evo šta im je Rusija poručila

- Prava sportista treba da budu iznad svega - ističe Stanislav Pozdnjakov

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

Prvi čovek Olimpijskog komiteta Rusije Stanislav Pozdnjakov rekao je kako se apsolutno protivi savetima Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji je uputio apel nadležnim institucijama da zabrane ruskim i beloruskim sportistima da učestvuju u međunarodnim takmičenjima.

MOK se oglasio saopštenjem, a nije se dugo čekalo na odgovor iz Moskve.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

– Pažljivo smo pričitali današnje preporuke Izvrnog odbora MOK u vezi sa učešćem ruskih sportista na takmičenjima. Imamo samo jedan komentar – u potpunosti se ne slažemo sa njima.

Postoji Olimpijska povelja i postoji ranije izrečeni stav rukovodstva MOK da su sportisti srce olimpijskog pokreta i da su njihova prava iznad svega, uključujući i bilo kakvu političku tendencioznost  –  istakao je Stanislav Pozdnjakov, predsednik Olimpijskog komiteta Rusije.

– Dakle, današnja odluka kolega iz Međunarodnog olimpijskog komiteta, po našem mišljenju, protivreči se regulartornim dokumentima MOK i Olimpijskoj povelji, kao i duhu olimpijskog pokreta koji je treba da ujedinjuje, a ne da deli.

Naš prvi korak biće slanje zahteva međunarodnim federacijama za dobijanje zvaničnog odgovora o statusu ruskih sportista i njihovim pravima da učestvuju na takmičenjima.

Sa svoje strane, Ruski olimpijski komitet dosledno brani prava i interese ruskih sportista i pruža svu neophodnu pomoć našim nacionalnim federacijama da ospore diskriminatorske odluke nadležnih međunarodnih federacija.

Podsetimo, Evroliga se takođe oglasila i donela zvaničnu odluku o suspenziji ruskih timova u njihovim takmičenjima.

Bonus video:

Ukrajnici sve šokirali: Odbili da se bore sa Rusima, a onda je usledila scena o kojoj svi pričaju (VIDEO)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar