Mario Spasić: Predsednik Vučić sačuvao je međunarodno pravo u odnosu prema aktuelnom sukobu

Spasić ističe da je predsednik Vučić u praksi sproveo osnovni postulat međunarodnog prava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Medija centar

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, organizacija koja se 17 godina zalaže za poštovanje ljudskih prava, konstatuje da je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Državnim zaključcima vezanih za držanje Srbije u odnosu na aktuelni sukob između Rusije i Ukrajine, apsolutno poštovao međunarodno pravo čija je baza zapravo očuvanje suvereniteta i interesa države koju vodi.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta, za medije navodi da je predsednik Vučić odmerenom i na međunarodnom pravu zasnovanoj državnoj politici u praksi sproveo osnovni postulat međunarodnog prava, a to je da se sačuva suverenitet i odbrane interesi države koju vodi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Na žalost, politikanti ne razlikuju državnu spoljnu, od unutrašnje politike, pa zato ne shvataju da Vučić ne sme da se dodvorava nikome, već da kao izabrani predsednik mora da štiti interese Srbije – izjavio je Spasić i dodao: “EU Srbiju šikanira dopuštajući otimanje dela teritorije, Kosovo i Metohiju, sa svim pravoslavnim svetinjama, dok Rusija stoji čvrsto u odbrani i Srbije i Kosmeta i to je jednostavno tako. Srbija nije inicirala sukob između Rusije i Ukrajine i ne treba da se meša u vojni sukob, jer je Srbija vojno neutralna država i to se mora poštovati”.

Spasić je zaključio da Vučić vodi odgovornu i izbalansiranu spoljnu politiku koja se zasniva na miru a ne ratu, saglasno međunarodnom pravu, i da sa velikim poštovanjem gleda na građane ostalih država, ali da ima obavezu da štiti interese našeg, a ne interese tuđih naroda.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar