Doktor otkriva: Ako želite da se rešite MASNIH naslaga oko stomaka, izbegavajte OVU namirnicu za doručak

Umesto nje jedite jaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Rigorozna dijeta u kojoj nema dovoljno ugljenih hidrata, masti i proteina, nešto je najgore što možete da uradite svom organizmu.

Ako želite da izgubite kilograme, pokušajte da jedete sve, ali da poštujete vaš dnevni kalorijski unos.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nemojte unositi više kalorija od onoga što vam je dnevni cilj, jer proces mršavljenja neće biti uspešan. Takođe, vodite računa šta jedete za doručak.

Doručak treba da bude bogat, u skladu sa vašim kalorijskim unosom, ali pažljivo birajte namirnice. Mnogi, u želji da smršaju, za doručak jedu tostiran hleb, a to je greška u startu jer je on suv ugljeni hidrat.

Neće vas zadržati sitim, niti ćete organizmu obezbediti preko potrebne materije, a nastavićete da se gojite. Doktor Majkl Mozli, koji je poznat po savetima za zdravu ishranu i mršavljenje, ističe da prva namirnica koju treba da uvrstite u svoju ishranu, jesu jaja.

Naime, jaja imaju niskokaloričnu vrednost, a pružaju dugotrajan osećaj sitosti.

Foto: Shutterstock

– Pripremite jaja na svoj omiljeni način, napravite kajganu ili ih obarite, svejedno je. Veliki sam fan jaja, ona nas dugo drže sitim, i možete da im dodate malo šunke, dimljenog lososa, povrća – kaže on.

Kada je u pitanju tost hleb, doktor savetuje da ga izbegavamo, a naveo je i razloge.

– Nikako ne preporučujem tost, to mnogi ljudi doručkuju kada su na dijeti, ali su u pitanju prazne kalrije. Tost je samo ugljeni hidrat i nikako ne treba njime započeti dan – istakao je on.

Doktor je naveo i da bi odmah ujutru trebalo da popijemo dosta vode, jer dijete dovode do svojevrsnog rizika od dehidratacije.

– Pijte puno vode jer je nećete uneti uobičajenom ishranom, pa je moguće da ćete osećati žeđ i imati probleme sa varenjem – zaključio je doktor.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar