MOK doneo sramnu odluku: Sportisti iz Rusije i Belorusije neće smeti da ističu svoje zastave!

Još jedna klasična politička odluka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Međunarodni olimpijski komitet doneo je odluku da do daljnjeg više neće biti međunarodnih sportskih takmičenja i utakmica u Rusiji i Belorusiji kao i da sportisti ove dve države neće smeti na međunarodnim takmičenjima da nastupaju pod svojim državnim zastavama.

Pored toga svim ruskim i beloruskim sportistima neće biti dozvoljeno ni intoniranje himne.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Izvršni odbor MOK-a poziva sve međunarodne sportske saveze da premeste ili otkažu svoje sportske događaje koji su planirani u Rusiji ili Belorusiji. Svi međunarodni savezi bi trebali uzeti u obzir kršenje olimpijskog primirja od ruske i beloruske vlade te dati apsolutni prioritet sigurnosti sportista. MOK nema planirane događaje u Rusiji ili Belorusiji.

– Osim toga, Izvršni odbor MOK-a poziva da se na međunarodnim sportskim događajima koji već nisu deo sankcija Svetske anti-doping agencije (WADA) ne ističe ruska odnosno beloruska nacionalna zastava te da se ne intoniraju himne Rusije i Belorusije. Istovremeno, Izvršni odbor MOK-a izražava punu podršku Međunarodnom paraolimpijskom komitetu (IPC) za nadolazeće Zimske Paraolimpijske igre u Pekingu 2022. godine – objavio je MOK.

BONUS VIDEO:

Rusi ovo neće dozvoliti: Berlin domaćin OI 2036, a Nemci obeležavaju vek od “Hitlerovih igara”!?Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar