Ko kaže da sladolede možemo da jedemo samo na leto?
Oni mogu da budu odlična poslastica i zimi.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Upravo takva je takozvani zimski sladoled koji nosi to ime jer je identičan onome koji možemo da nađemo čak i zimi u poslastičarnicama.
Ključno je to što se pravi u kornetu, pa nemojte da preskačete taj korak.
Sastojci:
15 korneta
7 belanaca
150 g + 300 g šećera
5 kesica vanile, čokolade ili lešnika (po izboru)
1 kesica želatina u prahu

Preliv:
100 g čokolade
50 g putera
3 kašike mleka
Priprema:
Belanca umutiti sa 150 g šećera u čvrst sneg. 300 g šećera i vanilu prokuvati sa malo vode da se dobije gust sirup, u taj sirup dodati želatin da se istopi i u tankom mlazu sipati u sneg od belanaca i mutiti da se sjedini. Kad je dobro umućeno, uz pomoć šprica (za tulumbe), puniti kornete. Napunjene kornete staviti u frižider da se stegnu. Otopiti čokoladu, pa stegnute kornete vrhom umakati u nju.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)