Đilasov i Pajtićev saradnik OJADIO Razvojnu banku Vojvodine: Na računu mu nađeno skoro 2 MILIONA franaka

Petrović je bio zadužen za Razvojnu banku, koju su upravo ojadili Đilas i Pajtić preko zaduživanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Najbliži saradnik nekadašnjeg lidera Demokratske stranke, Bojana Pajtića i lidera Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa i bivši potpredsednik vlade Vojvodine, Dragoslav Petrović, imao je 1,9 miliona švajcarskih franaka (1,7 miliona evra) na računu u „Credit Suisse“ banci, pokazuju podaci procureli u okviru međunarodnog projekta „Švajcarske tajne“.

Dok je bio pokrajinski sekretar, Petrovića je Srpska napredna stranka prijavila tužilaštvu za zloupotrebe prilikom dodele sredstava iz budžeta, a tužilaštvo je odbacilo prijave i kontatovalo da nije utvrđeno da je Petrović ostvario imovinsku korist. Osim njega, iz SNS-a su tvrdili da je za zloupotrebe odgovoran i Bojan Pajtić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Privatna arhiva

Dragoslav Petrović na čijim je računima otkrivena ogromna suma novca je najbliži saradnik Bojana Pajtića i Dragana Đilasa u Vojvodini, direktno zadužen za Razvojnu banku, koju su upravo ojadili lider Stranke slobode i pravde i Pajtić preko zaduživanja, davanja kredita Demokratskoj stranci, ali i kredita firmama Darka Šarića.

Foto: Privatna arhiva

U prijavama se navodi da je su Pajtić i Petrović oštetili budžet pokrajine tako što su zaključivali štetne ugovore sa preduzećima. Oni su, kako se tvrdi u prijavama, vlasnicima tih firmi prebacivali novac i to lažno predstavljali kao podsticaje za otvaranje novih pogona, a zauzvrat su dobijali proviziju. Brojna preduzeća, navodno, nisu ispunila obaveze iz ugovora, a sekretarijat protiv njih nije pokrenuo postupak, tvrdilo se u prijavama.

Na ovaj način, Pajtić i Petrović oštetili su u periodu of 2006. do 2012. budžet Vojvodine za 35 miliona evra.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar