Vučić danas u poseti Španiji: Predsednik će se sastati sa kraljem Filipeom VI i predsednikom Vlade

Tokom boravka u Madridu, Vučić će prisustvovati potpisivanju Ugovora o kupovini dva transportna aviona C-295 Casa kompanije "Erbas"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj radnoj poseti Kraljevini Španiji.

Vučić će imati odvojene susrete sa kraljem Španije Felipeom VI i predsednikom Vlade Pedrom Sančezom, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tokom boravka u Madridu, Vučić će prisustvovati potpisivanju Ugovora o kupovini dva transportna aviona C-295 Casa kompanije “Erbas”.

Uoči odlaska u Madrid, Vučić je najavio da će pozvati kralja Filipea i premijera Saneeza da posete Srbiju.

– Srpski i španski zvaničnici imaju retko susrete, oni nisu bili u Beogradu 50 godina. Pozvaću kralja Filipa Šestog i premijera Sančeza da posete Srbiju, oni su iskreni prijatelji naše zemlje i to je veoma važno za nas – rekao je Vučić.

Kada je reč potpisivanju ugovora kojim Srbija kupuje dva transportna španska aviona, Vučic je istakao da je to veoma važno za našu zemlju.

– To je značajno jer ćemo imati sve više aerodroma, moći ćemo da povezujemo Kraljevo i Niš, i Beograd, i Bačku i Banat, i Pčinjski okrug, a to je veoma važno i u savremenim manevrima i u trenucima kada vam je potrebno pomeranje vaših snaga i pomeranje jedinica – rekao je Vučić.

Španija je jedna od pet zemalja Evropske unije koja ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a Srbija sa tom zemljom neguje prijateljske odnose.

Robna razmena izmeđh Srbije i Španije beleži rast poslednjih godina, a kao najatraktivnije sektore za ulaganja u Srbiji, Španija izdvaja obnovljive izvore energije, saobraćajnu infrastrukturu, agroindustriju, energetiku i zaštitu životne sredine.

Realne izglede za povećanje izvoza na špansko tržište imaju proizvodi gumarske, drvne i industrije nameštaja, te prehrambeni proizvodi, smrznuto i konzervirano voće.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar