Zakazati pregled NEMOGUĆA misija: Zovu i po 50 puta, HAOS u domovima zdravlja u Beogradu

Oni koji su se javili redakciji Objektivovog "Zaštitnika čitalaca" tvrde da su primorani da idu u privatne ustanove jer ne mogu da dođu do izabranog lekara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Masa Bandjur

Marko I. (34) iz Zemuna tvrdi da njegova trudna supruga ne može da zakaže vrlo važan pregled kod ginekologa jer se niko ne javlja na telefon za zakazivanje u Domu zdravlja Zemun. Кako ističe u razgovoru za Objektivov “Zaštitnik čitalaca”, uprkos tome što je pokušala da zakaže termin i na šalteru, odbijena je.

– Šalteruša je mojoj supruzi kazala da ne može da zakaže pregled jer se zakazivanje radi isključivo telefonski. Međutim, nedelju dana nam se niko ne javlja na telefon. Bezobrazluk – kaže ovaj Zemunac.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Objektiv je juče kontaktirao s Domom zdravlja Zemun, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili obrazloženje, zbog čega je u njihovoj ustanovi “nemoguća misija” zakazati pregled.

ZOVITE NACIONALNI КOL-CENTAR

Međutim, da ovaj slučaj nije izolovan, dokaz su i primedbe pacijenata iz drugih delova Beograda. Ljiljana Ilić (69) sa Novog Beograda kaže da je situacija ista i u novobeogradskoj Medicini rada.

– Zakazali su mi tek kada sam došla lično, a rekli su mi da i ne treba više da zovem Dom zdravlja, već Nacionalni kol-centar za zakazivanje pregleda kod izabranog lekara na 011/3620-000. Pritom, taj poziv se naplaćuje – kaže ova penzionerka.

MOLIMO ZA RAZUMEVANJE

Međutim, kako za naš list navode medicinari zaposleni u Domu zdravlja Novi Beograd, manjak kadra i dalje veliki broj kovid pacijenata razlog su što je zakazivanje prebačeno na kol-centar.

Foto: Masa Bandjur

– Pacijenti su besni jer uporno zovu, a niko se ne javlja, međutim nema ko… Radimo punom parom, kako bismo svima izašli u susret u okolnostima koje su vanredne dve godine.

Apelujemo da se zakazuje putem kol-centra, a ne da nam ovde dolaze sa kovidom kako bi dobili termin za pregled, odnosno zaključenje bolovanja. Lekari svima izlaze u susret i nijedan pacijent nije vraćen – kažu zaposleni u DZ Novi Beograd.

Objektiv je juče kontaktirao i s Ministarstvom zdravlja, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore na pitanja koja smo uputili.

Piše: Nikolina Marić

OVU I OSTALE AKTUELNE VESTI MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 22. FEBRUAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar