Jedna od većih dilema ovih dana: Da li je onlajn kupovina sigurna dok traje pandemija?

Imamo dobre, ali ne i 100% "sigurne" vesti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

S obzirom na situaciju, većina ljudi vreme provodi kod kuće, što automatski znači prilagođavanju kućnoj izolaciji.

Ovaj privremeni način života znači odricanje od kafića, klubova, izlazaka, viđanja sa porodicom, prijateljima, kao i odricanje od šopinga.

Iako je onlajn šoping odavno zastupljen i mnogi smo mu pribegavali mnogo pre pandemije, čini se da je sada dostigao vrhunac, bilo da je u pitanju naručivanje stvari ili hrane.

Kako svakog dana saznamo ponešto novo o virusu koji znamo pod imenom Covid-19, mnogi se pitaju koliko je sigurno primati pakete na kućnu adresu i koristiti sistem dostave.

Foto/Pixabay.com

Svetska zdravstvena organizacija navodi da, trenutno, nije sigurno koliko koronavirus može dugo da opstane na različitim površinama, piše “Independent”.

“S obzirom na to da se Covid-19 ponaša kao ostali koronavirusi, to znači da ima mogućnost da se na različitim površinama zadrži od nekoliko sati, do nekoliko dana. Bez obzira na to, šanse da zaražena osoba kontaminira komercijalnu robu je veoma mala”, tvrde iz SZO (Svetske zdravstvene organizacije).

Prema tome, šanse da “zakačite” koronu preko paketa koji je premeštan, koji je putovao i koji je izložen različitim uslovima i temperaturama, su jako male.

Foto/Pixabay.com

Prema najnovijim studijama, koronavirus se na bakru zadržava nekoliko sati, na kartonu ostaje do 24 sata, dok se na plastici i metalu zadržava čak do tri dana.

Agencija za standarde hrane je saglasna u vezi sa tvrdnjom da su šanse za prenos korone preko hrane i ambalaže jako male.

Ono što u celoj priči može da bude problematično jeste ko sprema hranu i ko je dostavlja, o čemu smo nedavno i pisali. Stručnjaci, upravo zbog toga, kažu da je najbolje da dostavljač robu isporučuje prema propisanim merama bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Ova 3 bjuti tretmana nikako ne bi trebalo da praktikujete za vreme pandemije korone!

Ova moćna kombinacija čuva vaše zdravlje i rešava čak 4 problema!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar