Mekan i sočan kolač sa jabukama i suvim grožđem: Potrebne su vam četri ČAŠE i nekoliko sastojaka (VIDEO)

Neobičan način pripreme

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/Очень Вкусно!

Stižu nam sve hladniji dani.

A oni su kao stvoreni za ćebe i neki dobar film.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I tu je uvek nešto slatko, jer ko bi mogao da odoli nekoj finoj poslastici kad se ušuška?

Jesen i zima su vreme jabuka, a izbor slatkiša koji možemo sa njima da napravimo je zaista veliki.

Naravno, tu je uvek pita sa jabukama, ali hajde da isprobamo nešto novo.

Imamo potpuno neobičan recept za kolač sa jabukama koji će vam se sigurno dopasti.

Način pripreme je neobičan, ali je i jednostavan. Potrebno je samo da pomešate sastojke za testo, a zatim da ih podelite u četiri čaše.

Zatim u kalup sipate po čašu testa, pa jabuke i suvo grožđe i tako sve dok ne potrošite “materijal”.

Sastojci:

1. 160 g šećera
2. 160 g griza
3. 130 g brašna
4. prstohvat soli
5. 1 kesica vanilin šećera
6. 1 kesica praška za pecivo
7. 100 g putera
8. 4-5 jabuka
9. suvo grožđe
10. 100 ml mleka

Foto: Shutterstock

Priprema:

Pomešajte brašno, griz, so, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo, a zatim smesu podelite u četiri čaše, na jednake delove. U kalup prečnika 22cm, koji ste prethodno obložili pek papirom, izrendajte malo putera po dnu. Zatim sipajte smesu iz prve čaše, preko poređajte tanko seckane jabuke i suvo grožđe. Sve tako ređajte, dok ne utrošite sav materijal. Kada budete došli do poslednjeg sloja sa jabukama i suvim grožđem, prelijte sve mlekom, a zatim pospite smesu iz poslednje čaše. Preko izrendajte preostali puter i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Za lakšu pripremu, pogledajte video:

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar