Bundeva, koju često nazivaju i jesenjom kraljicom, izuzetno je dragoceno voće bogato karotinom koji naš organizam pretvara u vitamin A, neophodan za borbu protiv infekcija i virusa. U kombinaciji sa drugim povrćem, zbog malo kalorija, odličan je izbor za one koji su na režimu ishrane. Ima samo 400 kalorija, a jelo je bogato proteinima.
Sastojci:
1kg krompira, isečenog na male komade
400g bundeve, isečene na male komade
1 paprika, isečena
1 tikvica, isečena
100g pečuraka,
nekoliko šolja seckanog kelja
500g posnog mladog sira
16 velikih jaja
1/2 šolje mleka po izboru
200g posnog feta sira
Začini (so, biber, italijanski začini, beli luk u prahu, luk u prahu)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C (160°C sa ventilatorom) i lagano poprskajte veliku tepsiju/posudu za lazanje uljem.
Dodajte svo iseckano povrće u tepsiju i lagano promešajte da se sjedini.
U velikoj posudi pomešajte jaja, mladi sir, mleko i začine, pa sve dobro promešajte. Prelijte ovu smesu preko povrća.
Izdrobite fetu preko povrća i po želji pospite dodatni sir mozzarella.
Pokrijte folijom i pecite 50-60 minuta (skinite foliju nakon 30 minuta) dok ne bude pečeno, a sir ne porumeni. Možda će biti potrebno više ili manje vremena u zavisnosti od količine povrća i veličine tepsije, pa pazite na to. Ako je potrebno duže peći, vratite foliju i smanjite temperaturu.
Kada je gotovo, ostavite da se malo ohladi pre nego što isečete na 8 delova. Ostatke možete čuvati u frižideru u hermetički zatvorenim posudama 4-5 dana ili zamrznuti za kasnije.
View this post on Instagram
Komentari (0)