Mandić čestitao Dan državnosti: Srbija stala uz svoj narod u Crnoj Gori

Istakao je da je nedopustivo da danas Srbi koji žive u Crnoj Gori i čine trećinu stanovništva ove zemlje budu diskriminisani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić čestitao je Dan državnosti Srbije svim pripadnicima srpskog naroda i poručio da Srbi iz Crne Gore imaju poseban senzibilitet za Srbiju, jer je Srbija u ovom vremenu, kako kaže, čvrsto stala uz svoj narod.

– Srbija je zemlja prema kojoj je svaki pripadnik srpskog naroda okrenuo pogled. Mi Srbi iz Crne Gore imamo poseban senzibilitet za Srbiju jer u ovom vremenu koje je iza nas Srbija je čvrsto stala uz svoj narod i u borbi da se mi Srbi u Crnoj Gori borimo za svoja prava… – rekao je Mandić u čestitki objavljenoj na fejsbuk stranici Demokratskog fronta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istakao je da je nedopustivo da danas Srbi koji žive u Crnoj Gori i čine trećinu stanovništva ove zemlje budu diskriminisani, da su majorizovani i da nastavljaju da se bore za svoja osnovna prava.

Kao primer je naveo Severnu Makedoniju, gde živi manji procenat Albanaca od postogka Srba u Crnoj Gori, ali imaju sva prava.

– Oni imaju ustavnost, pravo učešća u vlasti, a za razliku u Crnoj Gori, ako si srpski političar, imaš zabranu, ne samo od onih koji bi trebalo da budu partneri, već i od određenih struktura međunarodnih faktora da ne možeš učestvovati u vlasti – rekao je i dodao:

– Ta nepravda prema našem narodu u Crnoj Gori nas mnogo boli i to želimo da promenimo.

Naravno, kaže, da mislimo da do promena u Crnoj Gori mora doći uz podršku braće iz Srbije i Republike Srpske, i naravno, dodaje, da ćemo ići u Srbiju koja je danas najjača država u regionu, ima budućnost i koja ekonomski napreduje.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar