Dr Nele Karajlić: Ima li lepšeg vremena za čitanje od karantina

Dr Nele vam preporučuje knjige koje možete da čitate tokom izolacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Promo

Karantin je odlično vreme da pročitamo sve knjige koje u poslednje vreme nismo stizali. Dr Nele Karajlić se slaže sa ovim i ima odlične predloge.

“Dragi moji ljubitelji dobre knjige, imali li ljepšeg vremena za čitanje od karantina. Ja sam, dok moramo da budemo disciplinovani i dok sedimo kod kuće, rešio da iskoristim to vreme i da pročitam sve ono što nisam pročitao u prethodnih 30 godina”, rekao je Nele.

Prva knjiga koju je preporučio je “Pomor i strah” Vuleta Žurića.

Foto/Promo

“Govori upravo o vremenima poput ovih. Kuga u Irigu pre 200-300 godina. Vrlo je zanimljivo, nemojte se mnogo prepasti, ima i ljubavne tematike da to malo razvodni. Druga je knjiga Mo Jena “Umoran od života i smrti”, u njoj vidimo na koji način je ovaj narod veličanstveno ušao ukoštac sa ovim neviđenim virusom koji je napao celu planetu”, rekao je dr Nele i dodao:

Zavirite u tajnje našeg Nobelovca: Biografija Ive Andrića za duge sate u krantinu (FOTO)

“Knjiga pokazuje ne samo taj religiozno-filozofski kontinuitet kineskog naroda već 4500 godina već i jednu visprenu duhovitost autora i garantujem da je kojim slučajem rođen u Sarajevu šezdesetih godina prošlog veka, ne da bi bio član “Top liste nadrealista”, nego bi bio njen vođa.”

Foto/Promo

Treće knjiga koju je muzičar preporučio je “Osama”, Vladimira Kecmanovića.

“To je knjiga koju svako od vas mora da pročita”, rekao je Nele.

Besplatni digitalni sadržaji Arhiva Srbije: Dostupni filmovi i izložbe

Ovo su bile preporuke Dr Neleta Karajlića, a mi vam skrećemo pažnju i na njegovu sjajnu trilogiju „Solunska 28“. Ako ste slučajno propustili početak ove priče „Solunska 28 – O novcu i strastima“, koja je ovenčana Nagradom „Momo Kapor“, evo prave prilike da nadoknadite propušteno i otkrijete Beograd s početka dvadesetog veka, gde se odvija priča koju vam do sada niko nikada nije ispričao, a bez koje od sada neće moći da se zamisli nijedna ozbiljnija istorija grada na ušću Save u Dunav, priča o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta.

Sve ove knjige su na popustu na Laguninom sajtu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez odobrenja redakcije Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar