“Miloš Veliki” opravdao očekivanja: Za manje od 12 sati kroz rampu u Pakovraću prošlo preko 5.000 vozila

Već u prvim satim od otvaranja saobraćajnice od vitalnog značaja, mnogi Čačani pohrlili su da se provozaju autoputem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA

Za manje od 24 časa, od kada je zvanično otvorena deonica autoputa “Miloš Veliki”, od Preljine do Pakovraća duga 11,5 kilometara, novom saobraćajnicom prošlo je preko pet hiljada vozila, a saobraćaj na obilaznici oko Čačka prepolovljen.

“Od juče u podne do kasno u ponoć, novootvorenom deonicom prošlo je 1229 automobila, a danas do podne ta brojka je uvećana za tri puta, negde preko pet hiljada”, potvrđeno je agenciji RINA u Putevima Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Već u prvim satim od otvaranja saobraćajnice od vitalnog značaja, mnogi Čačani pohrlili su da se provozaju autoputem i panoramskim razgledanjem dožive svoj kraj iz drugačije perspektive.

“Verovali ili ne, ali podseća me na “pistu u Monci”, taj koji ne prođe ovom trasom ne zna šta su najlepši krajevi Srbije, kada imate “malu Svetu Goru”, ili možda Ovčar i Кablar kao na dlanu, a sa leve strane planinu Jelicu, stvarno su krajolici kojima je prošao stvarno su neopisivi”, kazao je Ostojić Miroslav iz Čačka, koji se uputio ka Zlatiboru.

Foto: RINA

Putarina na ovoj deonici je besplatna, a cena od Obrenovca do Pakovraća ostala je ista, 430 dinara za putnička vozila, a svi oni koji su želeli da se provozaju od Pakovraća do isključnice u Preljini putarina je bila besplatna.

Otvaranjem čitave deonice autoputa od Obrenovca ka Čačku, u grad na Moravi doneo je mnoge benefite, privredne subjekte ali i smanjenje saobraćajnih gužvi na samoj obilaznici, a završetkom preostale trase ka Požegi i Moravskog koridora, gledajići iz vazduha Čačak će postati glavno saobraćajno čvorište u Srbiji koji će ličiti na “mercedesov” znak.

BONUS VIDEO:



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar