Dragan Šutanovac: Vladeta Janković je podržao ubice Zorana Đinđića!

Šutanovac je oštro kritikovao pojedine članove Demokratske stranke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATA images

Vladeta Janković poručio je juče za opozicione medije da je spreman da razmisli o kandidaturi za gradonačelnika Beograda ispred SSP, stranke Dragana Đilasa.

Njegove izjave izazvale su burne reakcije na društvenim mrežama, a prokomentarisao ih je i Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane i nekadašnji lider DS.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Šutanovac je oštro kritikovao pojedine članove Demokratske stranke koji su navodili da su spremni da glasaju za Jankovića.

– Za Vladetu koji je podržavao protest Crvenih beretki protiv Vlade Zorana Đinđića! Bravo. Možda ipak da sklonite onu Zoranovu sliku koju stavljate prilikom održavanja GO, veze to više nema sa Zoranom – napisao je Šutanovac na Tviteru.

 

 

Foto: Printscreen

Ovom izjavom je Šutanovac članovima Demokratske stranke poručio da sklone Đinđićevu sliku iz stranke kako ga ne bi ponižavali dok sa Đilasom kandiduju Vladetu koji je podržavao njegove ubice.

Poslednjih dana u medijima se pojavila informacija da je izbor Dragana Đilasa za kandidata za predsedničke izbore Zdravko Ponoš, a za beogradske upravo Vladeta Janković.

Ovakvi predlozi izazvali su buru u delu opozicije koja se ne slaže ni sa jednim od ova dva rešenja.

Podsetimo, pobuna tokom koje su Crvene beretke otkazale poslušnost trajala je od 9. do 17. novembra 2001. godine. Komandant Jedinice za specijalne operacije, poznate kao Crvene beretke, bio je Milorad Ulemek Legija, koji je osuđen četiri puta na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Đinđića zbog krivičnih dela zemunskog klana, zbog četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar