Brnabić odbrusila novinarima CNN-a: Zar lični izbor nije važan? Razočarana sam tretmanom prema Đokoviću

Brnabić je za američke medije rekla da su joj date garancije da politika neće biti umešana u suđenje i da će se prema Novaku ophoditi fer

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Premijerka Srbije, Ana Brnabić komentarisala je za CNN proterivanje najvećeg svetskog tenisera Novaka Đokovića sa Australian Open-a i iz australijske države.

Brnabić je za američke medije rekla da su joj date garancije da politika neće biti umešana u suđenje i da će se prema Novaku ophoditi fer, prenosi Alo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako su vam date garancije od strane Australije da ovo neće biti političko suđenje, sigurno se zbog toga osećate izdano?

– Ne bih rekla da se osećam izdano. Meni je stalo da svi građani Srbije imaju fer i korektan tretman i ja pokušavam da im pomognem što je više moguće.

Da li vam je poznato zašto Novak Đoković ne želi da se vakciniše?

– Ne znam zašto Novak Đoković ne želi da se vakciniše, to je njegova lična odluka.

Australija ga je obeležila kao “antivaksera”, da li mislite da je on u obavezi da objasni svoj stav?

– Ne, mislim da nije. Ne vidim Novaka kao antivaksera. Kada je Novak organizivao teniski turnir ovde u Srbiji, imali smo sve dostupne vakcine za igrače na turniru, koje oni nisu mogli da dobiju ni u svojim matičnim zemljama. Tako da je on podržao vakcinaciju onih ljudi koji žele da se vakcinišu, zato ga ne vidim kao antivaksera.

Da li vam je neprijatno što ste protekle nedelje branili nečiji stav da ne uzme vakcinu, i ako istovremeno apeleujete građanima da se vakcinišu?

– Zar ne živimo u demokratiji? Zar lični izbor nije važan? Vrlo sam ponosna i srećna što smo ovde u Srbiji dozvolili ljudima da izraze svoje stavove i neslaganja, umesto da ih prisiljavamo da se sa nečim usaglase. – zaključila je Brnabić.

Novak se u Srbiji slavi kao heroj

Nakon intervjua, voditelj je napravio reportažu iz Beograda i istakao da je javnost u velikom broju na strani Novaka Đokovića, kao i vlast u Srbiji i da obe strane podržavaju lični izbor pojedinca, smatrajući Novaka herojem.

Novinarima CNN-a očigledno nije jasno kako je moguće u Srbiji postoji tolerancija od strane vlasti, koja za razliku od australijske i mnogih drugih na zapadu, građane ne tuče na ulicama zato što se ne slažu sa kovid merama ili ne žele da se vakcinišu.

Brnabić je u intervjuu američkoj i svetskoj javnosti dala do znanja da se u Srbiji ceni sloboda govora i sloboda izbora, kao i da je vakcinacija lična stvar svakog pojedinca.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Alo

Komentari (1)

  1. Prave se blesavi, ovo je organizovana zavera i Novaka nece pustiti vise da igra, a tome su u velikoj meri pridoneli i srpski mediji i pojedinci, umesto da se Novak cuva i brani kao malo vode na dlanu nasi domaci izdajnici ga napadaju u punom kapacitetu zasto? Taj covek je nesto sto je najbolje sto imamo ali djaba uspeh nasi ne prastaju, zalosno, aove demonkrate sa zapada sve rade planski, pokvareno do kosti unistili karijeru najboljem svih vremena.

    Odgovori

Ostavite komentar