Mast od ČUVARKUĆE vam pomaže kod problema sa čirevima, bradavicama i aknama, a sprema se za 10 minuta

Ovu korisnu biljku većina vas ima kod kuće, ili zna nekoga ko je ima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kožni problemi, osim što predstavljaju problem estetske prirode, mogu da izazovu i neprijatne propratne pojave, poput svraba i peckanja.

Čuvarkuća je jedna od biljaka koja je se u tradicionalnoj medicini piroko koristi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona se pokazala delotvornom kada su u pitanju kožna oboljenja, a takođe, delotvorna je i kada je u pitanju neutralisanje bakterija i virusa.

Mast napravljena u domaćoj radinosti, pomoći će vam da se rešite kožmnih problema, poput trudničkih i staračkih fleka, čireva, bradavica, upalnih akni i hiperpigmentacije.

Najbolje od svega je što su vam potrebna samo dva sastojka, i što se ovaj preparat pravi za svega 10 minuta.

Za ovu mast vam je potrebno:

– sveža čuvarkuća, 300 grama

– domaća mast, 150 grama

Ukoliko želite da napravite manje ili više masti, slobodno promenite količinu sastojaka, ali je preporučljivo da razmera u gramaži ostane ista.

Foto: B. BOISSONNET/BSIP/BSIP/Profimedia

Kako se priprema?

Pre svega, isperite mast kroz 9 voda, kako bi iz nje izašla sva so. Nakon toga, u nju ubacite samlevenu čuvarkuću i sve to preručite u veću šerpu.

Stavite mast da se kuva na laganoj vatri, dok ne proključa.

Kada proključa, preručite je u staklenu teglu ili posudu za kremu i ostavite na hladnom i suvom mestu da odstoji najmanje 24 sata. Nakon prvog korišćenja, neophodno je da teglu držite u frižideru, kako se mast ne bi pokvarila.

Foto: Natali Alba / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako se koristi?

Pre korišćenja masti, potrebno je da mlakom vodom i sapunom isperete mesto koje ćete tretirati. Mast mažite svako veče, a za prve vidljive rezultate, potrebno je da prođe oko mesec dana.

Čuvarkuća sadrži šećere, tragove alkaloida, jabukovu i mravlju kiselinu, soli, vosak, sluz, i gumu i mineralne sastojke i tragove alkaloida.

Ukoliko postoji bilo kakva alergija na nešto od pomenutog, ili niste sigurni u to da li je ovakav tretman dobar za vašu kožu, najbolje je da se pre korišćenja posavetujete sa stručnim licem, dermatologom ili farmaceutom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar